Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
cestuckinattikiodos5490777.jpg
Εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στην Αττική Οδό, την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022. [Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI]

Πόλεμος λέξεων για ένα κράτος που βυθίστηκε στο χιόνι

Τελείωσε χθες το βράδυ η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ για την κακή διαχείριση της κακοκαιρίας. Το τι πραγματικά συνέβη το κρίσιμο διήμερο ειπώθηκε μόνο ακροθιγώς, αφού τίποτα δεν δούλεψε όπως είχε σχεδιαστεί.
Εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στην Αττική Οδό, την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022. [Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI]

O πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανέφερε το μεσημέρι της Κυριακής 30 Ιανουαρίου δύο προϋποθέσεις για να κάνει κανείς μια πετυχημένη πρόταση δυσπιστίας: Να υπάρχει απώλεια βουλευτών της πλειοψηφίας (μόνο όμως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έχει διαγραφεί από το κόμμα της ΝΔ) ή να αποδεικνύεται ένα χάσμα μεταξύ δεδηλωμένης και διάθεσης του εκλογικού σώματος. Ούτε το πρώτο, ούτε το δεύτερο ισχύει. Τότε γιατί επέμεινε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας να κάνει την πρόταση δυσπιστίας; Τώρα πια που η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής ολοκληρώθηκε, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε πως ούτε καταλάβαμε γιατί προκλήθηκε, ούτε από πλευράς ουσίας πρόσθεσε κάτι καινούριο.

Παρόλα αυτά, προσπαθήσαμε να βάλουμε το ένα κομμάτι του παζλ δίπλα στο άλλο, για να καταλάβουμε τι συνέβη τις κρίσιμες ώρες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την επέλαση του χιονιά στην Αττική.

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης συγκαλεί σύσκεψη στην οποία δεν συμμετέχουν οι παραχωρησιούχοι της Αττικής Οδού και της Νέας Οδόυ, από τις οποίες πρόκειται σύμφωνα με τις προβλέψεις να περάσει η κακοκαιρία. Η εικόνα για το αν ο χιονιάς θα εισβάλλει στην Αττική και τι ώρα θα γίνει αυτό είναι ακόμα

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη