Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
12'
Κείμενο:
cekataskopiapexels-scott-webb-430208.jpg
[Scott Webb/Pexels]

Ποιος παρακολουθούσε το κινητό του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη;

Αποκαλύπτουμε την υπόθεση συναδέλφου και συνεργάτη του inside story, με πολλά ερευνητικά ρεπορτάζ στο βιογραφικό του, του οποίου το κινητό είχε μετατραπεί από αγνώστους σε κοριό που κατέγραφε κάθε κίνηση και συνομιλία του.
[Scott Webb/Pexels]

Επί δέκα εβδομάδες τουλάχιστον, άγνωστοι μπορούσαν να ακούνε και να βλέπουν τα πάντα στο κινητό τηλέφωνο του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του οποίου έχουν δημοσιευθεί εκτός από το inside story και σε διεθνή μέσα όπως οι Financial Times και το CNBC.

Μοίρασέ το!
Το inside story προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό το ρεπορτάζ για όλους και σε κάθε ρεπορτάζ που αφορά στο δημόσιο συμφέρον, με στόχο να ενημερωθούν όλοι οι αναγνώστες και να το μοιραστούν. 

Για την παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών του και την παραβίαση του κινητού του, ο δημοσιογράφος ενημερώθηκε στις 28 Μαρτίου 2022, όταν μετά από σχετικό αίτημα έλαβε επίσημη απάντηση από το Citizen Lab του Πανεπιστημίου του Τορόντο. Το Citizen Lab, ένα διεπιστημονικό εργαστήριο που εστιάζει την έρευνά του στο σημείο όπου τέμνονται οι τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνίας, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η παγκόσμια ασφάλεια, έχει ως βασικό ερευνητικό σκοπό τον εντοπισμό ψηφιακών απειλών κατά μελών της κοινωνίας των πολιτών, όπως και την παρακολούθηση της εξάπλωσης της μισθοφορικής βιομηχανίας λογισμικών κατασκοπείας (spyware). Πριν από την παραβίαση του κινητού του Κουκάκη, είχε ανιχνεύσει τις παραβιάσεις

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη