Ποδόσφαιρο για βαθιές τσέπες

Τι χρειάζεται για να παίξει κανείς σε μία ομάδα B’ ή Γ’ Εθνικής; Πολύ ταλέντο και σκληρή δουλειά, είναι η αυθόρμητη απάντηση. Κι όμως, το ποδόσφαιρο απαιτεί και χρηματική “επένδυση”, σε ένα αθλητικό σύστημα που μοιράζει ευκαιρίες ανάλογα και με την οικονομική δυνατότητα των παικτών.
Χρόνος ανάγνωσης: 
7
'
[Δημήτρης Μιχαλάκης]

Πριν από μερικές εβδομάδες δημοσιεύτηκε η είδηση πως ένας νεαρός ποδοσφαιριστής 21 ετών, ονόματι Δημήτρης Καλογεράκος, αφού αποφάσισε να μεταβεί στην Ισπανία χωρίς μάνατζερ και να περιπλανηθεί στις μικρές ποδοσφαιρικές της κατηγορίες, δέχτηκε πρόταση από τη Ράγιο Βαγιεκάνο, ομάδα της A’ εθνικής κατηγορίας.

Μιλώντας μαζί του, αντιληφθήκαμε πως η γενναία για πολλούς απόφασή να φύγουν από τη χώρα και να κυνηγήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό συνδέεται άμεσα με την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η οποία κάθε άλλο παρά ενθαρρυντική είναι για τους νέους ποδοσφαιριστές που προσπαθούν να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους και να ανταμειφθούν γι’ αυτό.

Οι παίκτες “χορηγοί” ομάδων

«Στην Ελλάδα υπάρχει ένας αρκετά διαφορετικός τρόπος ανάδειξης παικτών σε σχέση με το εξωτερικό», λέει ο κ. Καλογεράκος, ο οποίος μας μίλησε για τα χρόνια που αγωνίστηκε εδώ. Ο τρόπος στον οποίον αναφέρεται, έχει πιο πολύ να κάνει με την τσέπη του πατέρα του αθλητή και λιγότερο με την αξία του εκάστοτε ποδοσφαιριστή.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.