Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κείμενο:
ceauctions.jpg
[Martin Bureau/AFP]

Γιατί η αποχή των συμβολαιογράφων παγώνει την τρίτη αξιολόγηση

Η απόφαση του μεγαλύτερου συμβολαιογραφικού συλλόγου της χώρας να κηρύξει αποχή από τους πλειστηριασμούς μέχρι τέλος Δεκεμβρίου για λόγους προστασίας της σωματικής ακεραιότητας των μελών του, συνδέεται άρρηκτα με τη διαδικασία της τρίτης αξιολόγησης.
[Martin Bureau/AFP]

Οι συμβολαιογράφοι έλαβαν την απόφαση της αποχής το περασμένο Σάββατο στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου τους, για να προστατέψουν τη σωματική τους ακεραιότητα, αφού διάφορες ομάδες εισέρχονται στα ειρηνοδικεία και στα γραφεία τους και σταματούν τους πλειστηριασμούς, ενίοτε τραμπουκίζοντας και θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.

Παράλληλα αποφάσισαν την αλλαγή του πλαισίου διεξαγωγής των πλειστηριασμών και την υπαγωγή της ευθύνης και εποπτείας της πλατφόρμας ηλεκτρονικής διενέργειας των πλειστηριασμών από τον συμβολαιογραφικό τους σύλλογο στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι συμβολαιογράφοι είχαν αναλάβει την ευθύνη να δημιουργήσουν ηλεκτρονική πλατφόρμα και ήταν έτοιμοι να υπογράψουν σύμβαση με την εταιρεία Newsphone για την υλοποίησή της. Όμως τώρα πετούν το μπαλάκι στο υπουργείο Δικαιοσύνης και τον υπουργό Σταύρο Κοντονή και τους καθιστούν υπεύθυνους για τη διαδικασία, η οποία αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο για την ομαλή διεξαγωγή της τρίτης αξιολόγησης.

Σήμερα Τρίτη έχει προγραμματιστεί να συγκληθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσων με θέμα την υλοποίηση απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, καθώς και

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη