Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
15'
Κείμενο:
ceposskokk.jpg

Ο πράσινος Πέτρος, που παρέλειψε στοιχεία της ταυτότητάς του

Η ιστορία του νέου υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και οι σχέσεις του με τις οικογενειακές επιχειρήσεις, που δεν αναφέρει στο τελευταίο βιογραφικό του.

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να εντάξει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ τον Πέτρο Κόκκαλη, υιό του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, ερμηνεύτηκε σε άρθρο που γράφτηκε στον κομματικό ιστότοπο left.gr ως όπλο που θα δημιουργήσει πλήγματα στους εχθρούς. Το κομματικό μέσο δεν αναφέρθηκε στην οικογενειακή επιχειρηματική παράδοση και κληρονομιά του υποψήφιου ευρωβουλευτή, δηλαδή στο γεγονός ότι υπήρξε αντιπρόεδρος και μέτοχος της Intracom Holdings, αντιπρόεδρος και μέτοχος της Intralot, ούτε στις σχέσεις της οικογένειας Κόκκαλη με το πολιτικό-εκδοτικό και τραπεζικό κατεστημένο. Δεν αναφέρθηκε ούτε έθιξε καταστάσεις, που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πιπιλίζει στα χείλη του ως «διαπλοκή» με την οικονομική ολιγαρχία.

Εθνικός προμηθευτής

Ο Σωκράτης Κόκκαλης μεσουράνησε επιχειρηματικά στην Ελλάδα την περίοδο 1985-2007, ως ο μεγαλύτερος προμηθευτής του ελληνικού δημοσίου και των εταιρειών του σε τομείς όπως της πληροφορικής, των τυχερών παιγνίων, των κατασκευών και του real estate. Έγινε δε αντικείμενο σφοδρής πολιτικής και εκδοτικής αντιπαράθεσης, αφού είχε γίνει «ένα» με το πολιτικό σύστημα (σ.σ. η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία το 2004 είχε πρώτη κάνει μεγάλη έρευνα με τίτλο «Το κάγκελο της διαπλοκής

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη