Ο πράσινος Πέτρος, που παρέλειψε στοιχεία της ταυτότητάς του

Η ιστορία του νέου υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και οι σχέσεις του με τις οικογενειακές επιχειρήσεις, που δεν αναφέρει στο τελευταίο βιογραφικό του.
Χρόνος ανάγνωσης: 
15
'

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να εντάξει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ τον Πέτρο Κόκκαλη, υιό του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, ερμηνεύτηκε σε άρθρο που γράφτηκε στον κομματικό ιστότοπο left.gr ως όπλο που θα δημιουργήσει πλήγματα στους εχθρούς. Το κομματικό μέσο δεν αναφέρθηκε στην οικογενειακή επιχειρηματική παράδοση και κληρονομιά του υποψήφιου ευρωβουλευτή, δηλαδή στο γεγονός ότι υπήρξε αντιπρόεδρος και μέτοχος της Intracom Holdings, αντιπρόεδρος και μέτοχος της Intralot, ούτε στις σχέσεις της οικογένειας Κόκκαλη με το πολιτικό-εκδοτικό και τραπεζικό κατεστημένο. Δεν αναφέρθηκε ούτε έθιξε καταστάσεις, που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πιπιλίζει στα χείλη του ως «διαπλοκή» με την οικονομική ολιγαρχία.

Εθνικός προμηθευτής

Ο Σωκράτης Κόκκαλης μεσουράνησε επιχειρηματικά στην Ελλάδα την περίοδο 1985-2007, ως ο μεγαλύτερος προμηθευτής του ελληνικού δημοσίου και των εταιρειών του σε τομείς όπως της πληροφορικής, των τυχερών παιγνίων, των κατασκευών και του real estate. Έγινε δε αντικείμενο σφοδρής πολιτικής και εκδοτικής αντιπαράθεσης, αφού είχε γίνει «ένα» με το πολιτικό σύστημα (σ.σ. η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία το 2004 είχε πρώτη κάνει μεγάλη έρευνα με τίτλο «Το κάγκελο της διαπλοκής», βασικός άξονας της οποίας ήταν οι σχέσεις του Κόκκαλη με το τότε πολιτικό σύστημα και τις υπό κρατικό έλεγχο εταιρείες και προμήθειες).

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.