Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
15'
cekurds.jpg
[STR/AFP]

Η ατελείωτη περιπέτεια των Κούρδων

Σε συνέχεια της επιτυχημένης συζήτησης «Οι Κούρδοι στην Τουρκία του Έρντογαν» που διοργάνωσε το inside story με τις εκδόσεις Πατάκη, δημοσιεύουμε τις παρουσιάσεις των ειδικών που μοιράστηκαν με το κοινό τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους για το θέμα.
[STR/AFP]

Ποιοι είναι οι Κούρδοι και πόσο μοιάζουν μεταξύ τους; Όχι πολύ, απαντούν αυτοί που γνωρίζουν καλά το κουρδικό έθνος, το οποίο, εκτός από τέσσερις χώρες, το χωρίζουν και μεγάλες ιδεολογικές και κοινωνικές διαφορές. Ακόμα, πώς βλέπουν τους Κούρδους οι Τούρκοι, και γιατί απέτυχε η προσπάθεια του Έρντογαν να λύσει το κουρδικό ζήτημα; Και είναι εφικτό ένα Μεγάλο Κουρδιστάν;

Αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα απάντησαν οι εισηγητές στην εκδήλωση του inside story και των εκδόσεων Πατάκη για το κουρδικό. Οι παρουσιάσεις τους, που παρατίθενται ολόκληρες, αποτελούν ένα απαύγασμα γνώσεων και εμπειρίας ανθρώπων που έχουν ζήσει στην περιοχή και την έχουν μελετήσει σε βάθος.

Αλέξανδρος Μασσαβέτας

Σταθερός συνεργάτης του inside story, ο Αλέξανδρος έζησε με βάση την Κωνσταντινούπολη από το 2003 ως το 2015 και γνωρίζει την Τουρκία όσο ελάχιστοι. Κατά την εκεί παραμονή του έγραψε δύο βιβλία για την Κωνσταντινούπολη («Η Πόλη των Απόντων», Πατάκης 2011, και «Διαδρομές στο Φανάρι, τον Μπαλατά και τις Βλαχέρνες», Ιστός Πόλης 2013) και ένα για τη Μικρά Ασία («Το Παλίμψηστο της Μνήμης», Πατάκης 2015).

Κούρδοι της Κωνσταντινούπολης: ταυτότητα και πληθυσμός

Οι Κούρδοι που κατοικούν στην Πόλη μας βοηθούν να

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη