Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
12'
Κατηγορία:
Κείμενο:
opioid-cover3.jpg

Τα παυσίπονα σκοτώνουν τους Αμερικάνους

Κάθε 20 ημέρες, οι ΗΠΑ βιώνουν μια δεύτερη 11η Σεπτεμβρίου στη μεγαλύτερη επιδημία χρήσης ναρκωτικών στην ιστορία της χώρας. Για τους περισσότερους που οδηγήθηκαν στην ηρωίνη, η πρώτη επαφή με τα οπιοειδή έγινε με τις οδηγίες του γιατρού τους.

Στις 15 Ιουλίου του 2013, η Λόρι Γκονσάλβες δέχτηκε μια κλήση από το κέντρο αποτοξίνωσης όπου ο γιος της είχε εισαχθεί για 13η φορά μέσα σε έξι χρόνια. Ο Κόρι είχε πέσει σε κώμα μετά από υπερβολική δόση ηρωίνης. «Όταν έφτασα στο νοσοκομείο, οι γιατροί αμφέβαλαν αν θα έβγαζε τη νύχτα. Τελικά, έπειτα από πέντε δύσκολες ημέρες, κατάφεραν να τον αποσυνδέσουν από τα μηχανήματα που τον κρατούσαν στη ζωή. Ξέραμε ότι είχε υποστεί σοβαρή εγκεφαλική βλάβη, αλλά όχι πόσο εκτεταμένη θα ήταν», μου λέει η Λόρι.

Δεν έχεις χρόνο; Πάτα εδώ!

200.000 Αμερικανοί έχουν χάσει τη ζωή τους από υπερβολική δόση κάποιου οπιοειδούς τα τελευταία χρόνια. Οι ρίζες της κρίσης βρίσκονται στην εποχή που οι φαρμακευτικές, κυρίως η Purdue Pharma με το OxyContin, άρχισαν να προωθούν τα οπιοειδή παυσίπονα για την αντιμετώπιση κάθε είδους χρόνιου πόνου, ακόμα και μέτριας έντασης. Οι γιατροί, που έπαιρναν διαβεβαιώσεις από τις εταιρείες αλλά και τον FDA ότι δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος να εθιστεί ένας ασθενής, έγραφαν αφειδώς παυσίπονα, κάτι που έπαιρνε λίγα λεπτά, αντί να ξοδεύουν πολύ χρόνο προσπαθώντας να βρουν εναλλακτικές θεραπείες, κάτι που θα σήμαινε λιγότερους πελάτες. Όταν έγινε σαφές ότι νέες πληθυσμιακές ομάδες

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη