Παρωδία πόθεν έσχες για τις τηλεοπτικές άδειες

Τι γίνεται όταν η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τον δικό της νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες; Το inside story συνεχίζει την κάλυψη του θέματος και αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τον έλεγχο του πόθεν έσχες των επιχειρηματιών που υπερθεμάτισαν, που φαίνεται πως δεν γίνεται καθόλου.
Χρόνος ανάγνωσης: 
8
'
Οι τέσσερις υπερθεματιστές Β. Μαρινάκης (Alter Ego), Ι. Αλαφούζος (ΣΚΑΪ), I.-Β. Καλογρίτσας (Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης) και Θ. Κυριακού (ΑΝΤ1). [ GOULIAMAK//AFP, FAHY/BELGA MAG/BELGA, ASWESTOPOULOS/NURPHOTO, Tzamaros/FOSPHOTOS]

Αυτές τις μέρες, το θέμα που καίει την κυβέρνηση είναι ο έλεγχος του πόθεν έσχες των επιχειρηματιών που πλειοδότησαν στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από τις δηλώσεις των στελεχών της. Η πραγματικότητα όμως μοιάζει να είναι διαφορετική.

Ο έλεγχος της προέλευσης και του τρόπου απόκτησης των χρημάτων που θα δοθούν για τις τηλεοπτικές άδειες είναι προϋπόθεση για τη σωστή ολοκλήρωση της διαδικασίας. Η προκήρυξη του διαγωνισμού προβλέπει ότι τον κάνει η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού και κρατάει πέντε μέρες. Τα αποτελέσματά του αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016.

Όμως από την έρευνα του inside story προκύπτει ότι η αρμόδια Επιτροπή δεν προχώρησε σε ΕΛΕΓΧΟ πόθεν έσχες, αλλά ζήτησε μια απλή ΔΗΛΩΣΗ πόθεν έσχες από τους επιχειρηματίες.

Δηλώνω υπεύθυνα...

Συγκεκριμένα, την περασμένη Δευτέρα (5 Σεπτεμβρίου 2016) η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού έστειλε στους υπερθεματιστές επιστολή με θέμα «Έλεγχος προέλευσης και τρόπου απόκτησης οικονομικών μέσων». Την επιστολή υπογράφει ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Εκεί αναφέρεται ότι «για την αποτελεσματική διενέργεια του ελέγχου, παρακαλούμε όπως προσκομίσετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά με το συνημμένο ενδεικτικό πίνακα, καθώς και υπεύθυνη δήλωση, που θα αναφέρει ότι τα οικονομικά μέσα που θα διατεθούν δεν αποτελούν προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας και ότι τα στοιχεία που προσκομίζονται για την τεκμηρίωση του παραπάνω ισχυρισμού είναι αληθή και νόμιμα».

Μαζί με την επιστολή επισυνάπτεται πίνακας όπου ζητείται από τους υπερθεματιστές να δηλώσουν μέσα σε δύο ημέρες (μέχρι την Τετάρτη το απόγευμα και ώρα 17.00) τα εξής:

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.