Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κατηγορία:
Tags:
gossip.jpg

Το παρεξηγημένο κουτσομπολιό

Δεν είναι γυναικείο προνόμιο, ούτε κάνει πάντα κακό.

Το κουτσομπολιό έχει κακή φήμη, από τις φυλλάδες γεμάτες από πικάντικα κουτσομπολιά για τους επώνυμους, μέχρι τους κακομαθημένους εφήβους τηλεοπτικών σειρών σαν το Gossip Girl. Αλλά ενώ μπορεί να απορρίπτεται ή να καταγράφεται ως ανυπόστατη φήμη, το κουτσομπολιό αποτελεί βασικό μέρος της δημόσιας ζωής και του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί ο κόσμος.

Οι κουτσομπόλες γυναίκες υπερεκπροσωπούνται στην εικονογράφηση του κουτσομπολιού. Η ανάλυση 100 εικόνων στην αναζήτηση του Google αποκάλυψε ότι το 62% των εικόνων είχαν μόνο γυναίκες, το 7% μόνο άνδρες και το 31% έδειχνε άνδρες και γυναίκες να κουτσομπολεύουν μαζί. Αυτό ενισχύει τον δημοφιλή και διαχρονικό μύθο ότι οι άνδρες δεν κουτσομπολεύουν, αλλά οι έρευνες αποδεικνύουν ότι άνδρες και γυναίκες επιδίδονται στην ίδια συχνότητα κουτσομπολίστικης δραστηριότητας.

Το κουτσομπολιό μπορεί να ανιχνευθεί στις απαρχές της γλώσσας. Ο εξελικτικός ψυχολόγος Ρόμπιν Ντάνμπαρ υποστηρίζει μάλιστα ότι η γλώσσα εξελίχθηκε για να επιτρέπει στους ανθρώπους να κουτσομπολεύουν. Από την πρώτη του μορφή μέχρι σήμερα, το κουτσομπολιό ήταν ένας τρόπος για να μεταδίδονται κοινωνικά χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το ποιον μπορούσες (και δεν μπορούσες) να

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη