Το παρασκήνιο της εξόδου της Uber από την αγορά

Το inside story κάλυψε εκτενώς το θέμα της Uber, επισημαίνοντας ότι με την ψήφιση του νέου νόμου, η εταιρεία θα είχε τρεις επιλογές: να συνεχίσει την παράτυπη λειτουργία της, να αναπτύξει δραστηριότητα ξένη προς την σημερινή της ταυτότητα, ή να αποχωρήσει από την Ελλάδα. Εχθές η Uber έκανε την επιλογή της.
Χρόνος ανάγνωσης: 
7
'
Η χθεσινή ανακοίνωση της Uber.

Η πληροφορία είχε διαρρεύσει ήδη δύο μέρες πριν, από την Μεγάλη Τρίτη. «Από τον αρχιπειρατή», έλεγαν οι ταξιτζήδες και τη μετέδιδαν μεταξύ τους. Ο «αρχιπειρατής» δούλευε ταξί, ώσπου το 2014 ήρθε η Uber στην Ελλάδα. Τότε, πέρασε στην αντίπερα όχθη: σταμάτησε τη συνεργασία με την εφαρμογή Taxiplon, και έγινε ο πρώτος ταξιτζής που συνεργάστηκε με την πλατφόρμα, μέσω του UberTaxi, με το οποίο έκανε η εταιρεία τα πρώτα της βήματα στην ελληνική αγορά, πριν ακολουθήσει το UberX.

Ύστερα από ενάμιση έτος πούλησε το ταξί και την άδεια του. Έστησε τη δική του τουριστική επιχείρηση, την οποία βάφτισε με τα αρχικά από το ονοματεπώνυμό του. Αγόρασε αρχικά δύο βανάκια, στη συνέχεια τρία Toyota Aygo. Όμως τα πούλησε όταν οι δουλειές δεν πήγαν όπως περίμενε. Και σήμερα εμφανίζεται με ρόλο τριπλό: εκπρόσωπος των οδηγών της Uber στην επικοινωνία με τα μέσα ενημέρωσης, πρόεδρος των εταιρειών που δραστηριοποιούνται μέσω της εφαρμογής, αλλά και ακούραστος μάρτυρας υπεράσπισης στις δίκες των οδηγών της Uber που συνελήφθησαν τον περασμένο Μάρτιο, τις οποίες παρακολούθησε το inside story.

Ίσως να βοήθησε και η δική του εμπειρία, μιας και έχει συλληφθεί και ο ίδιος στο αεροδρόμιο πριν από περίπου έναν χρόνο, ώστε στο τέλος των πρώτων δικών να αποκομίσει τα εύσημα της υπεράσπισης για την παρουσία του στο δικαστήριο. «Τηρούμε τον νόμο σαν Ευαγγέλιο», είχε πει τότε, με το δικαστήριο να έχει άλλη γνώμη. Ο «αρχιπειρατής», λοιπόν, που για τους ταξιτζήδες αποτελεί σήμερα κόκκινο πανί, είπε την Τρίτη σε μια παρέα: «Έως την Μεγάλη Πέμπτη η Uber θα έχει σταματήσει από την Ελλάδα».

Όπως και έγινε.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.