Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
16'
Κείμενο:
cepiraeus000_par7019573.jpg
[Aris Messinis/AFP]

Το παράλληλο σύμπαν της Τράπεζας Πειραιώς και η επιστροφή στη Γη

Παράλληλα προγράμματα δεν έχουν μόνο οι πολιτικοί, αλλά και οι τραπεζίτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ακραίες καταστάσεις, αλλά αργά ή γρήγορα προσγειώνονται στην πραγματικότητα.
[Aris Messinis/AFP]

Η Τράπεζα Πειραιώς για περισσότερο από μια δεκαετία φαίνεται πως δεν ακολουθούσε πάντα και πιστά τους συνήθεις κανόνες της τραπεζικής πρακτικής. Το φαινόμενο ήταν εντονότερο όταν αντισυμβαλλόμενοι –σε διάφορες συναλλαγές, από αγοραπωλησίες ακινήτων μέχρι χορηγήσεις δανείων– δεν ήταν απλοί πελάτες της τράπεζας, αλλά φυσικά και νομικά πρόσωπα που συνδέονταν ή σχετίζονταν με μετόχους, διοικητικά και διευθυντικά στελέχη της τράπεζας. Σε αυτές δε τις περιπτώσεις –οι οποίες απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή και υπόκεινται σε ξεχωριστούς κανόνες γνωστοποίησης και χειρισμού σύμφωνα με τις ρυθμιστικές αρχές που εποπτεύουν τις τράπεζες, δηλαδή την Τράπεζα της Ελλάδος και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (εποπτεύει τις εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο όπως είναι η Τράπεζα Πειραιώς)– η τράπεζα φαίνεται να είχε δημιουργήσει ένα παράλληλο σύμπαν.

Με δυο λόγια

Παλιές και νέες συναλλαγές που ελέγχονται για τη νομιμότητα και τη σκοπιμότητά τους από τις ρυθμιστικές και δικαστικές αρχές περιλαμβάνει το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για την Τράπεζα Πειραιώς που συντάχτηκε το 2017. Η δημοσιοποίηση στοιχείων του πορίσματος φαίνεται ότι λειτούργησε καταλυτικά στο να επιστρέψουν κάποια χρήματα στην τράπεζα

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη