Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
12'
Κείμενο:
ce3skourletis3.jpg

Πάνος Σκουρλέτης: Ο υπουργός που βγαίνει από το κάδρο των πολιτικών ευθυνών

Ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ που έχει καθίσει σε τέσσερις υπουργικές καρέκλες σε λιγότερα από τέσσερα χρόνια, αλλά δεν έχει αφήσει αξιομνημόνευτο έργο.

Το επιχείρησαν όλοι, αλλά μόνο ένας κατάφερε να βγάλει τον εαυτό του από το κάδρο των ευθυνών για την καταστροφική πυρκαγιά: ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης. Πρόκειται για τον υπουργό που ήταν προϊστάμενος του παραιτηθέντα αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα και του επίσης παραιτηθέντα γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη. Παρότι πολιτικά έχει ίσως τις περισσότερες ευθύνες, ως τώρα δεν του τις καταλόγισε κανείς και, επικοινωνιακά τουλάχιστον, κατάφερε να περάσει στα μέσα ενημέρωσης ότι δεν είχε καμία σχετική αρμοδιότητα.

Με δύο λόγια

Ο Πάνος Σκουρλέτης κατόρθωσε όχι μόνο να μείνει αλώβητος από την καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, αλλά να αποκτήσει και ενισχυμένες αρμοδιότητες, αφού ανέλαβε και αυτές του παραιτηθέντος Νίκου Τόσκα. Όσον αφορά τη μέχρι τώρα πορεία του στην κυβέρνηση, παρότι έχει περάσει από τέσσερα υπουργεία, το πιο αξιομνημόνευτο έργο του ήταν η προώθηση της κατασκευής του αγωγού TAP, που είχε ξεκινήσει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Στο υπουργείο Εργασίας δεν ψηφίστηκε ούτε ένα δικό του νομοσχέδιο, ενώ στο υπουργείο Ενέργειας συνδικαλιστές της ΔΕΗ τον κατήγγειλαν ότι εξυπηρέτησε όσο κανείς τα ιδιωτικά

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη