Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κείμενο:
hungary3.jpg
Aπάντηση στις κρατικές διαφημίσεις ενάντια στους πρόσφυγες που έχουν κατακλύσει την Ουγγαρία ενόψει του δημοψηφίσματος την Κυριακή.

Η Ουγγαρία ψηφίζει για το προσφυγικό

Την Κυριακή οι Ούγγροι καλούνται να συμμετάσχουν σε δημοψήφισμα για το αν η ΕΕ να μπορεί να αποφασίσει την υποχρεωτική εγκατάσταση μη Ούγγρων πολιτών χωρίς τη συναίνεση του Κοινοβουλίου. Ο Γένε Κάλτενμπαχ, για χρόνια μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, εξηγεί γιατί δεν σκοπεύει να ψηφίσει και περιγράφει με ζοφερούς τόνους την κατάσταση στην πατρίδα του.
Aπάντηση στις κρατικές διαφημίσεις ενάντια στους πρόσφυγες που έχουν κατακλύσει την Ουγγαρία ενόψει του δημοψηφίσματος την Κυριακή.

Στις 20 Αυγούστου οι Ούγγροι γιορτάζουν την επέτειο της ίδρυσης του κράτους τους. Αυτήν την ημερομηνία, της σημαντικότερης εθνικής επετείου, επέλεξε ο πρόεδρος της χώρας Γιάνος Άντερ για να απονείμει στον δημοσιογράφο Ζόλταν Μπάγερ, διάσημο για τις ρατσιστικές, αντισημιτικές και ξενοφοβικές θέσεις του, τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος των Ιπποτών.

Μια ατυχής βράβευση

Μέσα σε λίγες ημέρες, 111 συμπατριώτες του που έχουν επίσης κατά καιρούς λάβει την ίδια διάκριση ανακοίνωναν, ο ένας μετά τον άλλον, ότι επιθυμούν να επιστρέψουν τον Μεγαλόσταυρο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Πρώτος ανάμεσά τους –και ο άνθρωπος που πυροδότησε αυτό το ντόμινο καταγγελιών– ήταν ο Γένε Κάλτενμπαχ. Ανάμεσα στις πιο γνωστές και σεβαστές προσωπικότητες του δημόσιου βίου στη χώρα του, ο 69χρονος νομικός έχει επί χρόνια υπηρετήσει την πατρίδα του τόσο από τη θέση του εθνικού Όμπουντσμαν για τα Δικαιωμάτα των Μειονοτήτων, όσο και ως μέλος Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισσαλοδοξίας (ECRI).

Image
d_kos20160818013-1280x640.jpg
Ο Ζόλταν Μπάγερ παραλαμβάνει το παράσημο από από τον υπουργό παρά τω πρωθυπουργό Γιάνος Λαζάρ.

«Έμαθα για την βράβευση, που έγινε κατόπιν πρότασης της κυβέρνησης, μια ημέρα πριν την απονομή. Αισθάνθηκα ότι έπρεπε οπωσδήποτε να κάνω κάτι, να αντιδράσω», λέει με την ευγενική, σταθερή φωνή του που φτάνει από

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη