Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
15'
Κείμενο:
ceopap.jpg

ΟΠΑΠ εναντίον ΟΠΑΠ

O Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ) συμφώνησε να αγοράσει τον όμιλο εταιρειών Stoiximan, χωρίς να δώσει κρίσιμες πληροφορίες για την εξαγορά, ενώ κατά το παρελθόν είχε συμπεριλάβει τον ίδιο όμιλο σε λίστα εταιρειών εναντίον των οποίων είχε στραφεί, υποβάλλοντας αναφορά για παραβάσεις στις δημόσιες αρχές της Ελλάδας.

Ορισμένοι αναρωτιούνται: Γιατί δεν έρχονται επενδυτές στην Ελλάδα, αφού η χώρα βγήκε από τα μνημόνια; Η απάντηση έχει πολλά σκέλη. Ένα από αυτά είναι ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη λόγω μεγάλων εταιρικών σκανδάλων σε ελληνικές εταιρείες, όπως ενδεικτικά αναφέρονται οι περιπτώσεις της Τράπεζας Πειραιώς, της Folli Follie και της Aegean Marine Petroleum, λόγω της αδυναμίας ελέγχου σχετικών θεμάτων εκ μέρους των εποπτικών αρχών και λόγω της γενικότερης έλλειψης διαφάνειας, που χαρακτηρίζει τις ενέργειες των δημόσιων αρχών.

Μία τέτοια περίπτωση έλλειψης διαφάνειας είναι η εξαγορά στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων της εταιρείας TCB Holdings Ltd (TCB), μητρικής του ομίλου Stoiximan, από την ΟΠΑΠ ΑΕ, τη μεγαλύτερη εταιρεία με βάση τον τζίρο της στον κλάδο στην Ελλάδα, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και μάλιστα τρίτη μεγαλύτερη σε όρους χρηματιστηριακής αξίας μετά τον ΟΤΕ και την Coca Cola Hellenic AG.

Η συμφωνία εξαγοράς ανακοινώθηκε από τη διοίκηση της ΟΠΑΠ με επιστολή της προς το Χρηματιστήριο Αθηνών στις 24 Σεπτεμβρίου 2018. Οι πληροφορίες που δόθηκαν ήταν ελάχιστες, ενώ τα οικονομικά στοιχεία που αναφέρθηκαν δεν είχαν κάποια πιστοποίηση. Μπορεί δηλαδή τα ποσά που

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη