Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
12'
Κείμενο:
cover-manto.jpg
[Grand Resort Lagonissi]

Όμιλος Μαντωνανάκη: Κουβάρι κόκκινων δανείων και αντιδικιών

O ξενοδοχειακός όμιλος βρίσκεται στη δίνη εξελίξεων καθώς δεν εξυπηρετεί το μεγαλύτερο μέρος των δανείων του, ύψους 400 εκατ. ευρώ, και βρίσκεται σε αντιδικίες με το ελληνικό δημόσιο για συμβάσεις δύο πολύ γνωστών ξενοδοχειακών μονάδων.
[Grand Resort Lagonissi]

Στην επίσκεψή του σε μία μεγάλη ελληνική τράπεζα, ο Φρίντριχ Γιούσεν και το διοικητικό συμβούλιο της TUI, ενός από τους μεγαλύτερους tour operators στον κόσμο, ζήτησαν, προκειμένου να αγοράσουν μία από τις υπερχρεωμένες αλυσίδες ελληνικών ξενοδοχείων, ένα μεγάλο κούρεμα του χρέους της, 60%, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές. Η αντίδραση των τραπεζιτών ήταν άμεση: «Δεν πουλάμε με τέτοιο κούρεμα».

Με δυο λόγια

Δεν είναι μυστικό ότι πολλά από τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της χώρας είναι υπερχρεωμένα και τα δάνειά τους έχουν «κοκκινίσει» από καιρό. Μία από τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε δυσμενή θέση, με τις δανείστριες τράπεζες να πιέζουν να μπει επενδυτής για να ξεπληρώσει τις υποχρεώσεις της, είναι ο όμιλος Μαντωνανάκη, που εκμεταλλεύεται μεταξύ άλλων το Grand Resort Lagonissi, πάλαι ποτέ συνώνυμο της πολυτέλειας. Εκτός από την αποπληρωμή των δανείων, το Lagonissi χρειάζεται «φρέσκο χρήμα» και για την αναβάθμισή του, αφού πλέον οι υπηρεσίες που προσφέρει δεν συμβαδίζουν, σύμφωνα με τους πελάτες, με τις τιμές που χρεώνει. Φαίνεται όμως πως η ιδιοκτησία έχει πατήσει το «pause» σε οποιαδήποτε αλλαγή, μέχρι τουλάχιστον να τελεσιδικήσουν οι αντιδικίες του ομίλου με το δημόσιο και

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη