Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
13'
Κατηγορία:
Κείμενο:
000_mvd6743689v2.jpg
Το Parque Olímpico da Barra θα είναι ο βασικός χώρος των Ολυμπιακών. [VANDERLEI ALMEIDA / AFP]

Ολυμπιακοί: το μικρότερο πρόβλημα της Βραζιλίας

Τις υπερβολές των μέσων ενημέρωσης πριν από ένα ολυμπιακό γεγονός τις ζήσαμε το 2004, όταν τα αρνητικά δημοσιεύματα ξεπερνούσαν το ένα το άλλο σε δυσοίωνες προβλέψεις. Τώρα όμως, η αίσθηση της επικείμενης καταστροφής φαίνεται να είναι πραγματική και η Βραζιλία περνάει το μεγαλύτερο στρες της πρόσφατης ιστορίας της.
Το Parque Olímpico da Barra θα είναι ο βασικός χώρος των Ολυμπιακών. [VANDERLEI ALMEIDA / AFP]

Οι Βραζιλιάνοι είναι πάντα έτοιμοι να μετατρέψουν οποιοδήποτε γεγονός, από μια προαγωγή μέχρι τα γενέθλια του παιδιού τους, σε ξέφρενη γιορτή. Το βλέπει κανείς περπατώντας στις παραλίες και τα πάρκα των πόλεων, όπου στήνονται υπαίθρια πάρτυ για το παραμικρό. Όμως η σάμπα, το κέφι και τα πυροτεχνήματα δεν αρκούν για να σβήσουν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς που έχουν γεννήσει οι τελευταίες εξελίξεις στη χώρα τους.

Ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς που αγγίζει όλα τα κλιμάκια της εξουσίας και τις κατασκευαστικές που έφτιαξαν τα ολυμπιακά έργα, άδεια κρατικά ταμεία, ένα χρεοκοπημένο Ρίο, κλειστά νοσοκομεία, αύξηση της εγκληματικότητας, ο ιός Ζίκα και η μόλυνση είναι οι κυριότερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η πρώτη λατινοαμερικανική χώρα που διοργανώνει ποτέ Ολυμπιακούς.

Το inside story ξεκινά τη σειρά των αφιερωμάτων του στους Ολυμπιακούς Αγώνες με μια φωτογραφία της Βραζιλίας όπως είναι σήμερα, καθώς ετοιμάζεται να υποδεχτεί, σε λιγότερο από έναν μήνα, μισό εκατομμύριο επισκέπτες και περισσότερους από 10.000 αθλητές.

Πρώτα όμως, αναζητάμε την απάντηση σε ένα βασικό ερώτημα:

Τι θα κερδίσουν οι Βραζιλιάνοι από τους αγώνες;

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s εκτιμά πως οι

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη