Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
10'
Κατηγορία:
Tags:
Κείμενο:
thanatoi.jpeg

Οι μυστηριώδεις θάνατοι των ολιγαρχών Μέρος Β

Με αφορμή τον Πριγκόζιν, το δεύτερο μέρος με εκείνους που μπορεί να σκότωσε το Κρεμλίνο (μοιραία όλοι οι θάνατοι είναι πια ύποπτοι). Μαζεύτηκαν από πέρυσι αρκετοί. 

Το Κρεμλίνο από πάντα βγάζει από τη μέση πολιτικούς (ποιος θα ξεχάσει την τραγική απώλεια του Μπόρις Νέμτσοφ), δημοσιογράφους (25 από την ανάληψη της εξουσίας από τον Πούτιν, με πιο γνωστές τις δολοφονίες των Νατάλια Εστεμίροβα, Άννα Πολιτκόφσκαγια και Πολ Κλεμπνίκοφ), δικηγόρους (Σεργκέι Μαγκνίτσκι) και επικριτές (Μπόρις Μπερεζόφσκι, Αλεξάντερ Λιτβινένκο), αλλά εδώ ασχολούμαστε με τους περίεργους θανάτους των ισχυρών της χώρας μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Ακολουθούμε τη σχετική λίστα της Wikipedia, το λήμμα της οποίας δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2022, αφότου καμιά εικοσαριά ολιγάρχες είχαν χάσει τη ζωή τους από αυτό που το Atlantic χαρακτήρισε Ρωσικό Σύνδρομο Αιφνίδιου Θανάτου. Βρείτε το α μέρος του θέματος εδώ.

 

Νίκολαϊ Μουσέγκιαν, 29

Συνιδρυτής της εταιρείας κρυπτονομισμάτων MakerDAO 
Πνιγμός

Ο Μουσέγκιαν είχε συνιδρύσει το πρωτόκολλο Maker για την αγορά, τον δανεισμό και την πώληση κρυπτονομισμάτων και θεωρείτο λαμπρό μυαλό.

Image
nikolai-mushegian-01.jpeg

Tα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 2022 τουίταρε ότι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ πρόκειται να τον δολοφονήσουν.

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη