Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
4'
Κατηγορία:
kristen.jpeg
H Kρίστεν Στιούαρτ με τη μνηστή της, σεναριογράφο Ντίλαν Μέιερ. [VALERIE MACON / AFP]

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να αυτοπροσδιορίζονται ως αμφιφυλόφιλες – μπορεί η έρευνα να το εξηγήσει;

Θα μπορούσε η αυξημένη ενσυναίσθηση των γυναικών, ειδικά απέναντι σε άλλες γυναίκες, να εξηγήσει το γεγονός ότι έχουν πιο συχνά αμφιφυλόφιλες σωματικές αντιδράσεις από ό,τι οι άντρες;
H Kρίστεν Στιούαρτ με τη μνηστή της, σεναριογράφο Ντίλαν Μέιερ. [VALERIE MACON / AFP]

Η σεξουαλικότητα των γυναικών δεν έχει μελετηθεί επαρκώς από την επιστήμη και εξακολουθεί να θεωρείται θέμα «ταμπού». Συχνά, οι εμπειρίες των ανδρών έχουν ληφθεί ως κανόνας στην επιστημονική έρευνα, ωστόσο υπάρχουν σημαντικές διαφορές στη σεξουαλικότητα ανδρών και γυναικών.

Το 2020, περίπου το 3,2% του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου ηλικίας άνω των 16 ετών προσδιορίστηκε ως: λεσβία, ομοφυλόφιλος ή αμφιφυλόφιλος. Όσον αφορά όμως την αμφιφυλοφιλία, υπήρχε μια έντονη διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών: οι γυναίκες είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες να αυτοπροσδιορίζονται ως αμφιφυλόφιλες σε σύγκριση με τους άνδρες (1,6% των γυναικών έναντι 0,9% των ανδρών).

Ομοίως, μια μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Notre Dame διαπίστωσε ότι οι γυναίκες είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να αυτοπροσδιοριστούν ως αμφιφυλόφιλες. «Οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα από τους άνδρες να έλκονται τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες», δήλωσε η ερευνήτρια Ελίζαμπεθ ΜακΚλίντοκ, όταν συζήτησε τα αποτελέσματα της έρευνας. «Αυτό δείχνει ότι η σεξουαλικότητα των γυναικών μπορεί να είναι πιο ευέλικτη και προσαρμοστική από εκείνη των ανδρών».

Τα στοιχεία δείχνουν συντριπτικά ότι οι γυναίκες

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη