Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
fantasmata

Οι βουλευτές-φαντάσματα του τελευταίου χρόνου

Ένας χρόνος έχει περάσει από τη μέρα που ψηφίσαμε για τους εκπροσώπους μας στην ελληνική Βουλή. Τι έχουν κάνει αυτόν τον καιρό; Μερικοί από αυτούς, μπορεί και τίποτα.

Πώς θα σας φαινόταν εάν ο βουλευτής που εκλέξατε στην περιφέρειά σας, επί έναν χρόνο δεν είχε μιλήσει ποτέ στην Ολομέλεια της Βουλής, δεν είχε απευθύνει κανένα ερώτημα σε υπουργό για τα προβλήματα που αφορούν την πλειονότητα των πολιτών ή δεν είχε θέσει υπόψιν των υπουργών κάποιο πρόβλημα της περιοχής σας; Αποκαρδιωτικό;

Κι όμως, αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζουν ορισμένοι από τους εκπροσώπους μας στη Βουλή των Ελλήνων.

Οι βουλευτές κλείνουν ήδη έναν χρόνο στη θέση τους, από τις 25 Ιουνίου 2023, αλλά κάποιοι δεν βρήκαν καμία αφορμή για να χρησιμοποιήσουν τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου που έχουν στη διάθεσή τους, ενώ συμμετείχαν ελάχιστα έως καθόλου στη συζήτηση των νομοσχεδίων. 

Είναι σχεδόν αδύνατο να αξιολογήσουμε ποιοτικά τη δουλειά των Ελλήνων βουλευτών και την ανταπόκρισή τους στα καθήκοντά τους, χωρίς να αφιερώσουμε χρόνο ισότιμο με ένα μικρό διδακτορικό. Ωστόσο, με τη βοήθεια των στοιχείων που συλλέγει το Vouliwatch, μπορέσαμε να μελετήσουμε ποσοτικά τη δραστηριότητα των 300 και να αναζητήσουμε όσους έκαναν ...τα λιγότερα.

Τι κάνει ένας βουλευτής;

Αντίθετα με αυτό που μπορεί να νομίζουν κάποιοι, η δουλειά των «εκπροσώπων του έθνους» δεν είναι καθόλου απλή. Πολλές φορές

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη