Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
11'
Κείμενο:
ceposspatent.jpg

Οι απίθανες ελληνικές πατέντες του 2019

Τηλεκατευθυνόμενη νάρκη σε μορφή θαλάσσιας χελώνας, αυτοκαθαριζόμενη τουαλέτα σκύλων, μαντηλάκια καθαρισμού δοντιών μίας χρήσης. Αυτές είναι οι 20 εφευρέσεις που ξεχωρίσαμε από τη χρονιά που μόλις πέρασε.

Τη χρονιά που μόλις πέρασε, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δημοσιοποιημένα στοιχεία χορηγήθηκαν περισσότερα από 240 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και πιστοποιητικά υποδείγματος χρησιμότητας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), τον αρμόδιο φορέα για την κατοχύρωση των εφευρέσεων στην Ελλάδα και την έκδοση τίτλων προστασίας διανοητικής ιδιοκτησίας.

Ξεφυλλίσαμε τα 10 διαθέσιμα Ειδικά Δελτία Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας που έχουν δημοσιευθεί μέχρι στιγμής για το 2019 (Ιανουάριος - Οκτώβριος) και ξεχωρίσαμε 20 εφευρέσεις που η κάθε μία με τον τρόπο της παρουσιάζει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Οι τίτλοι προστασίας και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτούς
  • Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (ΔΕ, γνωστό και ως πατέντα) είναι τίτλος προστασίας με διάρκεια 20 έτη που απονέμεται στον δικαιούχο για νέα επινοήματα, που εμπεριέχουν εφευρετική δραστηριότητα και είναι δυνατόν να εφαρμοστούν στον βιομηχανικό τομέα. Η ευρεσιτεχνία μπορεί να αναφέρεται σε προϊόν, μέθοδο ή βιομηχανική εφαρμογή.
  • Το πιστοποιητικό υποδείγματος χρησιμότητας (ΠΥΧ) είναι τίτλος προστασίας με ισχύ 7 έτη, που χορηγείται στον δικαιούχο για τρισδιάστατα αντικείμενα, με καθορισμένο σχήμα και μορφή που δίνουν λύση σε τεχνικό

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη