Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
26'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cemeth5214760.jpg
[Τατιάνα Μπόλαρη/Eurokinissi]

Τι πραγματικά γίνεται μέσα στις ΜΕΘ

Τρεις εντατικολόγοι, μια νοσηλεύτρια κι ένας φυσικοθεραπευτής που βρίσκονται από το ξεκίνημα της πανδημίας στην πρώτη γραμμή, μιλούν στο inside story για όσα βλέπουν και βιώνουν μέσα στις ΜΕΘ Covid των μεγάλων νοσοκομείων της χώρας.
[Τατιάνα Μπόλαρη/Eurokinissi]

Η μονάδα εντατικής θεραπείας είναι τόπος μεταιχμιακός. Ό,τι συμβαίνει εκεί, σε οδηγεί είτε πίσω στη ζωή, είτε στον θάνατο. Για τους περισσότερους από εμάς, είναι ένας τόπος απολύτως ανοίκειος, τρομακτικός, που ακόμη και σαν σκέψη αποδιώχνουμε. Για τους ανθρώπους που μας μίλησαν, η μονάδα εντατικής θεραπείας είναι το πεδίο μιας καθημερινής, αδιάκοπης αναμέτρησης με τον ιό που έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση της γενιάς μας. Εδώ και κοντά δυο χρόνια, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι φυσιοθεραπευτές που εργάζονται στις ΜΕΘ Covid του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αντικρίζουν κάθε μέρα το πιο σκληρό πρόσωπο της πανδημίας. Και καλούνται να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, με ό,τι έχουν – σε υποδομές, ανθρώπινο δυναμικό και προσωπικές αντοχές.

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#Christmas21: Κάνε δική σου την ετήσια συνδρομή του inside story και κέρδισε 20€! Γίνε σήμερα συνδρομητής EΔΩ.

Με το τέταρτο κύμα της πανδημίας σε πλήρη εξέλιξη, οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής καλούνται να παλέψουν και με το πολύ πραγματικό και επώδυνο κόστος της

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη