Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κείμενο & Φωτογραφίες:
possce2img_20230719_141606.jpg
Στο Αστήρ Λατώ, 19/7/2023. [Ραφαέλλα Μανέλη]

Οι άνθρωποι που έμειναν δίπλα στα πυρόπληκτα ζώα

Στο παλιό λατομείο Αστήρ Λατώ στο Γαλάτσι, εδώ και τρεις ημέρες οι άνθρωποι της οργάνωσης Dogs’ Voice και αρκετοί εθελοντές περιθάλπουν, φιλοξενούν και επανενώνουν τα πυρόπληκτα ζώα με όσους τα αναζητούν, θυμίζοντας ότι κάθε ζωή μετράει. Περάσαμε λίγο χρόνο μαζί τους.
Στο Αστήρ Λατώ, 19/7/2023. [Ραφαέλλα Μανέλη]

«Τα περισσότερα από αυτά που βλέπεις εγκαταλείφθηκαν μέσα σε αυλές, σπάσαμε τις πόρτες για να τα πάρουμε» λέει η Μαρίλια, μέλος του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού για την προστασία των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα, Dogs’ Voice, που από την πρώτη μέρα που ξέσπασαν οι πυρκαγιές στην Αττική περιμαζεύει, φροντίζει, συντροφεύει τα πυρόπληκτα ζώα και επανενώνει όσα μπορεί με τους ανθρώπους που τα αναζητούν. «Μερικά τα άφησαν φεύγοντας, άλλα ήταν σε σπίτια που κάηκαν και μας τα έφεραν για ένα βράδυ μέχρι να δουν τι θα κάνουν, κάποια άλλα απλά τα βρήκαμε» μου λέει, εξηγώντας πώς έφτασαν εκεί τα εκατοντάδες ζώα του καταφυγίου. «Έρχονται συνέχεια. Έχουμε κυρίως πάρα πολλά σκυλιά. Αυτή τη στιγμή φροντίζουμε περίπου 380» σχολιάζει εξαντλημένη.

Image
img_20230719_144755.jpeg

Είμαστε στο Αστήρ Λατώ, στα Τουρκοβούνια, ψηλά στο Γαλάτσι. Από αυτό το σημείο μπορείς να δεις ολόκληρη την Αθήνα – να βράζει. Την Τετάρτη το μεσημέρι η ένδειξη της θερμοκρασίας στα κινητά μας δεν έπεσε ούτε μια στιγμή κάτω από 38 βαθμούς. Στο καταφύγιο του Dogs’ Voice έχει μαζευτεί πολύς κόσμος. Την ώρα που φτάνω, η ουρά από τα αυτοκίνητα ανθρώπων που –καταφανώς– πιστεύουν στην αυτό-οργάνωση και έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στα ζώα, φτάνει μέχρι πολύ

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη