Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
1'
Βίντεο:
messagetoeurope.jpg

Ο Θυμός

Στο πλαίσιο της στήλης DOCUMENTA, ξεκινά μια σειρά από video με πρωταγωνιστή το θυμό σε όλες του τις εκφάνσεις. Χωρίς αποκλεισμούς και σύνορα και πέρα από ιδεολογίες και πιστεύω. Είναι φιλόδοξος στόχος το να εικονογραφήσεις την οργή, ωστόσο επίκαιρος δεδομένης της εποχής. Βουβή σιωπή, αμηχανία, ξέσπασμα και ύστερα πάλι σιωπή. (VIDEO)

Ο Redwan Eid είναι Σύρος δημοσιογράφος. Από το 2004 συνεργάστηκε με τις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας του. Ωστόσο οι απόψεις του και ο πόλεμος τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει την πατρίδα του. Μέσω Τουρκίας έφτασε στη Χίο μαζί με άλλους με φουσκωτό. Τον συναντήσαμε μια βροχερή ημέρα έξω από ένα αντίσκηνο στον Πειραιά. Φορούσε σανδάλια και περιφερόταν ανάμεσα στους υπόλοιπους πρόσφυγες. Ο θυμός του ξεχείλιζε και αποφάσισε να στείλει ένα οργισμένο μήνυμα στην Ευρώπη.

Από την Ειδομένη έως τα παράλια της Λέσβου και από τη Χίο έως τον Πειραιά, η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει από τον έλεγχο. Τα αίματα βράζουν. Πρόσφυγες και μετανάστες, παγιδευμένοι στην Ελλάδα κυριεύονται από απελπισία και αγανάκτηση. Οι ταλαιπωρίες κι οι απογοητεύσεις θολώνουν μυαλά και ενίοτε διαφθείρουν συνειδήσεις...

 

 

(για υπότιτλους στα ελληνικά, πατήστε CC στον video player)

 

 

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη