Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
ceorfanotrofeio.jpg
Τα πέτρινα κτίρια του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης από ψηλά.

Ο νόμος των επενδυτών και της Αρχιεπισκοπής στη Βουλιαγμένη

Τα παιδιά στο Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης γνωρίζουν εδώ και χρόνια πως οι μέρες τους στα ιστορικά πέτρινα κτίρια είναι μετρημένες. Τώρα η Αρχιεπισκοπή προχωρά με γοργά βήματα τη μίσθωση του ακινήτου σε επενδυτή, παρά το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται να γίνει ξενοδοχείο.
Τα πέτρινα κτίρια του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης από ψηλά.

Η πολεοδομική νομοθεσία ισχύει άραγε για όλους; Μάλλον όχι για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τους επιχειρηματίες με τους οποίους συμβάλλεται, οι οποίοι φαίνεται να αναζητούν ένα παράθυρο σημειακής αλλαγής του πολεοδομικού καθεστώτος της Βουλιαγμένης. Στόχος είναι να αξιοποιηθεί επιχειρηματικά ένα από τα πιο ζηλευτά ακίνητα του Λεκανοπεδίου, τα επιβλητικά πέτρινα κτίρια του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης που δεσπόζουν στον καταπράσινο λόφο του Λαιμού.

Image
eov2.jpeg
Η θέα από το ανακαινισμένο αυτόνομο διαμέρισμα στο κεντρικό κτήριο του Ορφανοτροφείου είναι σε πρώτο πλάνο ο ΝΟΒ και στο φόντο η Λίμνη Βουλιαγμένης. Σύμφωνα με το προσωπικό, εκεί διαμένει ο αντιπρόεδρος του ιδρύματος, Επίσκοπος Ανδρούσης Κωνστάντιος.

Οι χρήσεις γης του ακινήτου περιορίζουν αυστηρά, βάσει σειράς δικαστικών αποφάσεων, τον προορισμό του στις λειτουργίες της πρόνοιας. Αλλά εδώ ξεκινούν τα παράδοξα: Πρώτον, το Ορφανοτροφείο δημοσιοποίησε στις 3 Νοεμβρίου διακήρυξη διαγωνισμού για τη μακροχρόνια μίσθωση ολόκληρου του ακινήτου που το στεγάζει, αναζητώντας «επενδυτικά σχέδια» από μεγάλα εταιρικά σχήματα, χωρίς να αποκρύψει το ισχύον δεσμευτικό για τις χρήσεις καθεστώς. Και δεύτερον, ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε, έξι προσφορές αποσφραγίστηκαν στις 8 Δεκεμβρίου και αναδείχθηκε πλειοδότης, ο οποίος μάλιστα ανέβασε σημαντικά το τίμημα του ετήσιου μισθώματος, σε σχέση με την τιμή εκκίνησης.

Τα ακίνητα

Τρία χωριστά ακίνητα πάνω στον λόφο συνιστούν την ιδιοκτησία του

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη