Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κείμενο:
17_19099423.jpg
[Panayotis Tzamaros/FOSPHOTOS]

Ο διάτρητος διαγωνισμός για τις άδειες

Πριν από δύο εβδομάδες, όλοι αναρωτιούνταν ποιο κανάλι θα κατάφερνε να πάρει τηλεοπτική άδεια. Σήμερα, το βασικό ερώτημα είναι αν ο διαγωνισμός που έγινε μπορεί να σταθεί, ή εάν θα καταπέσει μαζί με το μήνυμα της κυβέρνησης Τσίπρα περί δήθεν τακτοποίησης του τηλεοπτικού τοπίου, διασφάλισης της βιωσιμότητας και κοψίματος του ομφάλιου λώρου της διαπλοκής.
[Panayotis Tzamaros/FOSPHOTOS]

Το inside story αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν έγινε έρευνα του πόθεν έσχες των επιχειρηματιών που πλειοδότησαν στον διαγωνισμό αδειοδότησης των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, και ότι η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού απλώς επεξεργάστηκε δηλώσεις πόθεν έσχες των υπερθεματιστών. Αυτό αποδείχθηκε και πυροδότησε σειρά αποκαλύψεων από τηλεοπτικά κανάλια –κυρίως από το Star και τον Alpha που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, αλλά έμειναν εκτός αδειοδότησης– και άλλα μέσα ενημέρωσης που κατάλαβαν ότι ο διαγωνισμός είναι διάτρητος.

Ενδείξεις για χειραγώγηση του διαγωνισμού

Σήμερα προχωρούμε ένα βήμα παρακάτω και αναλύουμε τα αμφισβητούμενα στοιχεία από τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των επιχειρηματιών καθώς και τον προβληματικό ρόλο που παίζουν σε όλη τη διαδικασία του ελέγχου πόθεν έσχες του διαγωνισμού α) η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας που οργάνωσε και επόπτευσε τον διαγωνισμό, β) η Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού, που πραγματοποίησε τον διαγωνισμό και γ) ο πολιτικά υπεύθυνος υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, που τελικώς δεν κατάφερε να επιτελέσει κανέναν από τους στόχους που έθεσε ο ίδιος και η κυβέρνηση.

Μετά τις νέες

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη