Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κατηγορία:
Κείμενο:
cover-nra.jpg
[marchforourlives.com]

#NeverAgain: Μαθητές εναντίον της πανίσχυρης Εθνικής Ένωσης Όπλων των ΗΠΑ

Μπορούν οι επιζώντες του τελευταίου μακελειού σε σχολείο της Φλόριντα να τα βάλουν με την πανίσχυρη NRA –και κατ’ επέκταση με όλο το Ρεπουμπλικανικό κόμμα; Η πορεία March For Our Lives θα μας δώσει μια καλή ιδέα.
[marchforourlives.com]

Στο Ντέιβι της Φλόριντα, λίγα μόνο χιλιόμετρα από το μέρος όπου έγινε το μακελειό της 14ης Φεβρουαρίου, όταν ο 19 χρόνος ο Νίκολα Κρουζ σκότωσε 17 πρώην συμμαθητές και δασκάλους του στο Λύκειο Stoneman Douglas, κάποιοι καθηγητές κάνουν μαθήματα σκοποβολής. Ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας δήλωσε εξάλλου ότι η απάντηση στο πρόβλημα των school shootings είναι η εκπαίδευση και οπλοφορία των δασκάλων.

Καλώς ήλθατε στις ΗΠΑ, όπου υπάρχουν περίπου 270 εκατομμύρια όπλα στην κατοχή ιδιωτών, από πιστόλια και καραμπίνες μέχρι πυροβόλα. Αυτό σημαίνει ότι κατά μέσο όρο 89 όπλα αντιστοιχούν σε κάθε 100 κατοίκους (στη δεύτερη θέση με 55 όπλα βρίσκεται η Υεμένη και στην τρίτη η Ελβετία με 46). Σύμφωνα με την Επισκόπηση Μικρών Όπλων, την καλύτερη πηγή πληροφοριών σε διεθνές επίπεδο για την οπλοκατοχή, με έδρα τη Γενεύη, στις ΗΠΑ βρίσκεται το 42% των 650 εκατ. όπλων που

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη