Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
27'
Κείμενο:
cover-vouli.jpg
Οι δέκα πολιτικοί που περιλήφθηκαν στη δικογραφία.

Novartis: Αντί να παίξουν άμυνα, οι δέκα κατηγορούμενοι πολιτικοί επιτέθηκαν

Πολεμικό ήταν το κλίμα στη Βουλή κατά τη μαραθώνια διαδικασία για σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Οι εμπλεκόμενοι –διατελέσαντες υπουργοί και πρωθυπουργοί– μίλησαν για σκευωρία και ανυπόστατες κατηγορίες, ενώ Σαμαράς και Βενιζέλος καταλόγισαν στους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ευθύνες για διάφορα θέματα, από την αλλοίωση θεσμών και πολιτεύματος και την κατάχρηση εξουσίας μέχρι τις απώλειες από το 3o μνημόνιο και τα λάθη στα εθνικά θέματα και το μεταναστευτικό.
Οι δέκα πολιτικοί που περιλήφθηκαν στη δικογραφία.

Μετά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση Novartis φάνηκε ότι κάτι δεν πάει καλά. Όχι ότι δεν είναι σκάνδαλο οι μέθοδοι που η Novartis χρησιμοποιούσε για να κερδίζει μερίδιο αγοράς, αρκεί να αποδειχθεί και από την ελληνική τακτική δικαιοσύνη. Ως προς την εμπλοκή και δωροδοκία των πολιτικών προσώπων όμως, δεν προέκυψε χθες κάτι νέο, ούτε τεκμηριώθηκαν από την κυβέρνηση οι μαρτυρίες των προστατευόμενων μαρτύρων με στοιχεία. Και η αποστολή της προκαταρκτικής αναμένεται να λήξει άδοξα, αφού δεν πρόκειται να κάνει έρευνα, δεδομένου ότι τα αδικήματα που περιγράφονται στην πρόταση της κυβέρνησης –δωροληψία και παθητική δωροδοκία– έχουν παραγραφεί.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή
Όνομα πολιτικούΨήφισαν

Υπέρ της παραπομπής
(απαραίτητες οι 151 ψήφοι)

Δημήτρης Αβραμόπουλος218188
Άδωνις Γεωργιάδης218186
Ανδρέας Λοβέρδος217186
Ευάγγελος Βενιζέλος217185
Αντώνης Σαμαράς218182
Γιάννης Στουρνάρας218182
Ανδρέας Λυκουρέντζος217180
Γιώργος Κουτρουμάνης217180
Παναγιώτης Πικραμμένος218170
Μάριος Σαλμάς218159

Μόνο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης προσπάθησε να «τεκμηριώσει» το σκάνδαλο –αν και όχι σε ό,τι αφορά την ανάμειξη των πολιτικών– παραθέτοντας ως

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη