Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
cebeach000_18a40f.jpg
[Aris Messinis/AFP]

Το κουβαδάκι σου και σ’ άλλη παραλία: Τι αλλάζει ο νέος τουριστικός νόμος

Η χρήση του αιγιαλού και των παραλιών από ξενοδοχεία, σύνθετα τουριστικά καταλύματα, εστιατόρια και καφετέριες αλλάζει. Πόσος χώρος μένει τελικά για τους «ανεξάρτητους» λουόμενους στην παραλία; Οι ενστάσεις, οι προβληματισμοί και το σκεπτικό του νομοθέτη.
[Aris Messinis/AFP]

Πριν από λίγες ημέρες ψηφίσθηκε από τη Βουλή νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού, βασικός κορμός του οποίου αποτελούσε η θέσπιση πλαισίου για την ανάπτυξη, ανάδειξη και προώθηση του καταδυτικού τουρισμού στην Ελλάδα, με ταυτόχρονη διασφάλιση της προστασίας, διατήρησης και αξιοποίησης του φυσικού και πολιτιστικού υποθαλάσσιου περιβάλλοντος της χώρας με βάση τις αρχές της αειφορίας. Όμως μέσω του συγκεκριμένου νόμου, πλέον, πέρασαν και αρκετές διατάξεις που αφορούν το πώς θα γίνεται η χρήση και εκμετάλλευση του αιγιαλού και των παραλιών, όχι μόνο από τα ξενοδοχεία αλλά και από τα camping και τις επιχειρήσεις θαλάσσιων μέσων αναψυχής. Συγκεκριμένα, οι διατάξεις αφορούν την παραχώρηση της απλής χρήσης για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού – ιδίως την εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, ξαπλωστρών, ομπρελών, λειτουργία αυτοκινούμενου ή ρυμουλκούμενου τροχήλατου αναψυκτηρίου καθώς και τραπεζοκαθισμάτων.

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΑσφαλείς: Ανακαλύψτε πάνω από 2.500 ρεπορτάζ και ιστορίες του

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη