Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
limni.jpg
Δρακολίμνη Σμόλικα. [Lefteris, Apostolis Kourounis]

Μπρα ντε φερ για τις Natura

Θύελλα αντιδράσεων από περιβαλλοντικές οργανώσεις, πολίτες και φορείς έχει ξεσηκώσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις Natura που εισέρχεται προς ψήφιση στη Βουλή. Τι λένε στο inside story εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων και ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Πέτρος Βαρελίδης.
Δρακολίμνη Σμόλικα. [Lefteris, Apostolis Kourounis]

Για θεμελιώδη υποβάθμιση του ήδη προβληματικού από το 2020 θεσμικού πλαισίου προστασίας των περιοχών Natura κάνουν λόγο περιβαλλοντικές οργανώσεις, με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που οδεύει προς ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής μέσα στις επόμενες ώρες.

Follow up

Αποσύρθηκε τελικά την τελευταία στιγμή από το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο το περίφημο κεφάλαιο Γ που αφορά στις περιοχές Natura. Το εν λόγω κεφάλαιο το υπουργείο σκοπεύει να το επαναφέρει με βελτιώσεις στη Βουλή έως το τέλος Αυγούστου.

Μπορεί ο στόχος που επικαλείται ο νομοθέτης να είναι η «επίλυση σοβαρών και επειγόντων ζητημάτων που αφορούν εν συνόλω την προστασία του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος, καθώς και την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης», όπως λέει στο άρθρο 1 το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργεια, ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να προκύπτει από σειρά άρθρων του νομοσχεδίου σχετικά με τις Natura. Ούτε και από τον τρόπο που το ίδιο το υπουργείο επέλεξε να αντιμετωπίσει ένα τόσο σοβαρό ζήτημα φέρνοντας το σχέδιο νόμου νύχτα σε δημόσια διαβούλευση (ξεκίνησε στις 10 το βράδυ της 6ης Ιουλίου και μετά από ολιγοήμερη παράταση ολοκληρώθηκε στις 18 Ιουλίου) με τη

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη