Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
8'
Κείμενο:
cover-neoriob.jpg
[Henrik Berger Jørgensen/Flickr]

Ναυπηγεία Νεωρίου: Ο λογαριασμός ανεβαίνει αλλά επενδυτής και Πιτσιόρλας δηλώνουν αισιόδοξοι

Από την κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Σύρου η αίτηση για εκκίνηση της διαδικασίας εξυγίανσης με ταυτόχρονη εξαγορά των ναυπηγείων Νεωρίου. Αισιόδοξος και ιδιαίτερα βιαστικός εμφανίζεται και ο επενδυτής Πάνος Ξενοκώστας, αλλά ο λογαριασμός της επένδυσης ανεβαίνει.
[Henrik Berger Jørgensen/Flickr]

Ο επιχειρηματίας Πάνος Ξενοκώστας, που συζητά τους τελευταίους μήνες την εξαγορά των ιστορικών ναυπηγείων Νεωρίου από τον Νίκο Ταβουλάρη, με τη συνδρομή της κυβέρνησης, υποστηρίζει ότι βιάζεται για να τελειώσει η διαδικασία. Tο συγκεκριμένο μέτωπο θέλει να κλείσει και ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος έχει «πάρει πάνω του» το ζήτημα εξυγίανσης της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας τον τελευταίο ενάμισι χρόνο. Και το Νεώριο φαντάζει παιχνιδάκι, τουλάχιστον με βάση τις δηλώσεις των δύο πλευρών, μπροστά στο μέτωπο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, όπου ο υφυπουργός και η κυβέρνηση βρίσκονται σε δικαστικό πόλεμο με τον σημερινό ιδιοκτήτη, την Privinvest, επικεφαλής της οποίας είναι ο επιχειρηματίας Ισκαντάρ Σάφα.

Οι συνεχείς δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ για «την επένδυση της ONEX στα Ναυπηγεία Νεωρίου» και τα απανωτά δημοσιεύματα για την πρόοδο των συζητήσεων δείχνουν, επίσης, πως υπάρχει η αίσθηση του επείγοντος.

Από το γραφείο του κ. Πιτσιόρλα υποστηρίζουν ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Σύρου η αίτηση για «εκκίνηση της διαδικασίας εξυγίανσης με ταυτόχρονη εξαγορά», με βάση τα άρθρα 106β και 106δ του πτωχευτικού κώδικα. Προβλέπουν

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη