Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κείμενο:
ceexoter_side_right.jpg
[areiospagos.gr]

Ξεκίνησε η δίκη των Ευάγγελου Μυτιληναίου και Στέργιου Νέζη

Το μυαλό τόσο του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Μυτιληναίος όσο και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ είναι σε μία δίκη, που έρχεται από τα παλιά και μόλις ξεκίνησε.
[areiospagos.gr]

Πρόκειται για την δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών του Ευάγγελου Μυτιληναίου, προέδρου του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνοντος συμβούλου του ομώνυμου ομίλου και αντιπροέδρου του ΣΕΒ, και του Στέργιου Νέζη, πρώην διευθύνοντος συμβούλου της υπό κρατικό έλεγχο ΔΕΗ. Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο μεν πρώτος κατηγορείται για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας, με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου. Ο δε πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Στέργιος Νέζης, κατηγορείται για δωροληψία με τις ίδιες επιβαρυντικές περιστάσεις και ξέπλυμα μαύρου χρήματος γιατί δεν δήλωσε το ποσό.

Η υπόθεση είναι παλιά, αλλά δεν είχε προκύψει κάτι επιβαρυντικό. Έγινε πάλι επίκαιρη τα τελευταία δύο χρόνια, όταν εντοπίστηκε έμβασμα 250.000 ευρώ, το οποίο φέρεται να στάλθηκε από εταιρία συμφερόντων του Ευάγγελου Μυτιληναίου σε λογαριασμό αλλοδαπού νομικού προσώπου με δικαιούχο τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ. Σκοπός της αποστολής του επίμαχου εμβάσματος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν να ανατεθεί ένα μεγάλο έργο της ΔΕΗ στο Λαύριο στην εταιρεία ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίου (η ΜΕΤΚΑ ως νομικό πρόσωπο δεν υφίσταται σήμερα

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη