«Πετάνε παπούτσια να κρεμαστούν από το καλώδιο»

Τι μήνυμα θέλει να περάσει αυτός που κρεμάει τα παλιά του παπούτσια στα καλώδια του ηλεκτρικού; Είναι μόδα, η αρχέγονη ανάγκη του ανθρώπου να αφήσει το αποτύπωμά του ή κάτι παραπάνω;
Χρόνος ανάγνωσης: 
8
'
[Jimmy Chan/Pexels]

«Ο κόσμος αναρωτιέται: “Για όνομα του Θεού, γιατί θα έκανε κανείς κάτι τέτοιο;” Πρόκειται για ένα μυστήριο». «Δεν έχει σημασία σε ποια γειτονιά βρίσκεσαι, μπορεί να είναι πλούσια ή φτωχή. Όλες έχουν καλώδια ηλεκτρισμού και συχνά υπάρχουν παπούτσια που κρέμονται από αυτά τα καλώδια».

Με αυτά τα λόγια ξεκινά το αυστραλιανό ντοκιμαντέρ μικρού μήκους The mystery of flying kicks (Closer Productions), που γεννήθηκε μέσα από την επιθυμία του σκηνοθέτη Ματ Μπέιτ να δώσει μιαν απάντηση στο γιατί παπούτσια κάθε είδους, από παιδικά κι αθλητικά, μέχρι μπότες και γόβες, βρίσκονται κρεμασμένα από καλώδια ηλεκτρισμού ή τηλεφώνου σε πόλεις ανά τον κόσμο.

Τα λόγια ανήκουν σε δύο από τους δεκάδες ανθρώπους από όλον τον κόσμο που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Μπέιτ, στέλνοντας εικόνες, βίντεο και ηχητικά μηνύματα για τα παπούτσια που έχουν συναντήσει κρεμασμένα στις δικές τους περιοχές. Όπως φαίνεται, οι σχετικές ιστορίες είναι πολλές και οι θρύλοι, που διαδίδονται ταχύτατα σε ακτίνα χιλιάδων χιλιομέτρων, ακόμη περισσότεροι.

Ύστερα από τις πόλεις του εξωτερικού όπου εμφανίστηκε αυτή η τάση, σειρά έχει πάρει και η Ελλάδα, από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη μέχρι κάθε γωνία της επαρχίας.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.