
Μέσα ενημέρωσης Θεσσαλονίκης: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι ή αδιέξοδο;
Είναι οχτώ το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τα αστικά λεωφορεία, οι δημόσιες υπηρεσίες και τα καταστήματα είναι γεμάτα από κόσμο. Μερικοί κάνουν ήδη το πρώτο τους διάλειμμα για έναν γρήγορο καφέ.
Πολλοί αξιοποιούν το μικρό κενό ανάμεσα στις υποχρεώσεις τους για να ενημερωθούν για τα πρωινά νέα. Σχεδόν όλοι κρατούν ένα κινητό στο χέρι και διαβάζουν βιαστικά τους τίτλους που περνούν ασταμάτητα από μπροστά τους. Τα ενημερωτικά ραδιόφωνα ακούγονται από τα ανοιχτά παράθυρα κάποιων αυτοκινήτων. Λίγο παραδίπλα, στα περίπτερα και τα ψιλικατζίδικα, οι εφημερίδες κρέμονται από τα μανταλάκια. Σχεδόν κανείς δεν τις αγοράζει. Ίσως μόνο κάποιοι ηλικιωμένοι.
![[Eike Hagen Hoppmann] rfeaturedphotocrediteikehagenhoppmann.jpg](/sites/default/files/styles/image_ckeditor_small/public/migrated/rfeaturedphotocrediteikehagenhoppmann_1.jpg?itok=ge275rTH)
Αυτή η εικόνα συνοψίζει τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης. Είναι ίδια με αυτήν που υφίσταται λίγο-πολύ σε ολόκληρο τον κόσμο, στη Θεσσαλονίκη, όμως, έχει ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
Για να κατανοήσουμε λίγο καλύτερα τις προκλήσεις και το πιθανό μέλλον των τοπικών ΜΜΕ στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, συνομιλήσαμε με ανθρώπους διαφόρων σχετικών ειδικοτήτων και ζητήσαμε τα φώτα τους.
Θεσσαλονίκη: Φτωχομάνα και στα ΜΜΕ
Ο Γιάννης Κοτσιφός είναι διευθυντής