ΜΜΕ: Σαράντα μέρες αγωνίας για την κυβέρνηση

Από τον αποκλεισμό του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα ως τη διάταξη για το «μαύρο στα κανάλια», η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε 40 μέρες αγωνίας για εκείνο που φαίνεται να θεωρεί κεντρικό διακύβευμα της εξουσίας της: τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης, της δικαιοσύνης και του κράτους. Ένα χρονικό του Τάσου Τέλλογλου.
Χρόνος ανάγνωσης: 
9
'
[ANGELOS TZORTZINIS / AFP]

«Ο Τσίπρας πάντα έθετε ζήτημα ελέγχου των οικονομικών των καναλιών, αλλά ο Παππάς πήρε αυτήν την εντολή και τη μετέτρεψε στον διαγωνισμό-έκτρωμα», λέει στο inside story παλιός στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού. «Είχαν εκπονήσει σχέδιο ελέγχου από την κυβέρνηση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, αλλά η γενική γραμματεία της κυβέρνησης τους το γύρισε πίσω. Ο Σαγιάς [τότε γενικός γραμματέας της κυβέρνησης] είχε πει ότι είναι αντισυνταγματικό», μας είπε άλλος συνεργάτης του πρωθυπουργού, που είναι τώρα εκτός Μαξίμου.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έχει ολοκληρωθεί. Τη μέρα αυτή συνεδριάζει η πενταμελής επιτροπή που εξετάζει τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών. Τα μέλη της έχουν αντιρρήσεις για την έγκριση του πόθεν έσχες του Ι.Β. Καλογρίτσα με τα βοσκοτόπια (βλέπουν ήδη αυτά που οι δημοσιογράφοι θα αποκαλύψουν μια εβδομάδα αργότερα) και τις μεταφέρουν στον γενικό γραμματέα ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο. Ο κ. Κρέτσος σπεύδει στο Μαξίμου για να μεταφέρει τις αντιρρήσεις στον κουμπάρο του, υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. Η συνάντηση στο Μαξίμου κρατάει μέχρι αργά τη νύχτα. Κατά τη διάρκειά της, ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης προτείνει να αποκλεισθεί ο Καλογρίτσας και τη θέση του να πάρει ο Ιβάν Σαββίδης. Ο Παππάς το απορρίπτει. Ο κ. Κρέτσος γυρίζει στην γενική γραμματεία στην Καλλιθέα και ανακοινώνει τις αποφάσεις στα μέλη της επιτροπής. Ο κ. Μαντζουράνης συντάσσει το πρακτικό της επιτροπής και το υπογράφουν και τα πέντε μέλη της.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Ετήσια συνδρομή μόνο με 60€ 40€. Κάνε τώρα εγγραφή.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.