Αδελφές Μίτφορντ: Οι Καρντάσιαν του 20ού αιώνα

Φιλίες με τον Χίτλερ, έρωτες με αναρχικούς, απόπειρες αυτοκτονίας, υψηλή κοινωνία και λογοτεχνική καταξίωση. Η ιστορία των έξι κοριτσιών τα έχει πραγματικά όλα.
Χρόνος ανάγνωσης: 
8
'
Η Γιούνιτι, ο Τομ, η Ντέμπορα, η Νταϊάνα, η Τζέσικα, η Νάνσυ και η Πάμελα Μίτφορντ το 1935.

Για τον 20ό αιώνα, οι αδελφές Μίτφορντ ήταν κάτι σαν τις Καρντάσιαν, διάσημες για τη διασημότητα τους, σε μια όμως κρίσιμη για την ιστορία εποχή, την άνοδο του φασισμού και του κομμουνισμού. Οι Αγγλίδες αριστοκράτισσες γοητεύτηκαν από τα άκρα του πολιτικού φάσματος και απασχόλησαν τον Τύπο της εποχής για λόγους που λίγο είχαν να κάνουν με την καταγωγή τους. Μία έγινε φασίστρια, μία κομουνίστρια, μία συγγραφέας, μια δούκισσα και μία (υπερβολικά) καλή φίλη του Αδόλφου Χίτλερ – και όλες μαζί δημιούργησαν μια οικογενειακή ιστορία τόσο εκκεντρική, που ακόμα και σήμερα εμπνέει βιβλία, θεατρικά έργα, ντοκιμαντέρ και οτιδήποτε άλλο μπορεί να ικανοποιήσει το ενδιαφέρον του κοινού που παραμένει παραδόξως ζωντανό για αυτές τις θρυλικές αδελφές, παρά το γεγονός ότι οι πρωταγωνίστριες δεν ήταν όλες ακριβώς ηρωίδες, ή ίσως ακριβώς γι’ αυτό.

Κόρες του Λόρδου και της Λαίδης Ρέντεσντεϊλ, οι αδελφές Μίτφορντ –η Νάνσυ, η Πάμελα, η Νταϊάνα, η Γιούνιτι, η Τζέσικα και η Ντέμπορα– γεννήθηκαν μεταξύ 1904 και 1920 και μεγάλωσαν μαζί με τον αδελφό τους Τομ σε ένα περιβάλλον επιεικώς εκκεντρικό. Αριστοκράτισσες μεν, αλλά χωρίς οικονομική άνεση, ζούσαν μάλλον φτωχικά σε μεγαλοπρεπή σπίτια. Ο όχι ιδιαίτερα καλλιεργημένος πατέρας τους απεχθανόταν τους ξένους, τους Καθολικούς και τις ξένες χώρες και εμφύσησε στις κόρες του μια ατομιστική νοοτροπία, αλλά και την αυτοπεποίθηση να εκφράζουν τη γνώμη τους, όσο ακραία κι αν ήταν αυτή.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.