Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κατηγορία:
Κείμενο:
User link
Profile picture for user kperifanos
Κωνσταντίνος Περήφανος
ceantivaxxers000_9ny3c3.jpg
Διαμαρτυρία ενάντια στο εμβόλιο και τις μάσκες στο Κέιπ Τάουν, Φεβρουάριος 2021. [Rodger Bosch/AFP]

Μια ακτινογραφία των απανταχού αντιεμβολιαστών

Μία έρευνα στο twitter –μέσω του προγράμματος Academic Research Access– μετρά τα tweets των αντιεμβολιαστικών κύκλων που περιστρέφονται γύρω από την κεντρική τους ιδέα: «Τα εμβόλια είναι κακά, πάρτε αντ' αυτών φάρμακα».
Διαμαρτυρία ενάντια στο εμβόλιο και τις μάσκες στο Κέιπ Τάουν, Φεβρουάριος 2021. [Rodger Bosch/AFP]

Την 21η Αυγούστου του 2021, το twitter account του FDA (Food and Drug Administration, ο Αμερικάνικος ΕΟΦ) ανάρτησε το παρακάτω tweet:

Αυτές τις μέρες που υπάρχει ανάγκη για ξεκάθαρη ενημέρωση κι ανάλυση, το inside story προσφέρει όλα τα άρθρα γύρω από τον Covid-19 ελεύθερα σε όλους τους αναγνώστες.

#ΜένουμεΑσφαλείς: Ανακαλύψτε πάνω από 2. 500 ρεπορτάζ και ιστορίες του inside story. Γραφτείτε για έναν μήνα δωρεάν EΔΩ.

Σε ελεύθερη απόδοση: «Δεν είσαι άλογο. Δεν είσαι αγελάδα. Σοβαρά τώρα κόσμε, σταματήστε».

Αυτό που ώθησε τον FDA να αναρτήσει αυτό το tweet, με αυτό το ύφος, είναι μία από τις πτυχές της παγκόσμιας αντιεμβολιαστικής σέχτας: η φαρμακευτική ουσία γνωστή με το όνομα «ιβερμεκτίνη» (Ivermectin).

Διανύουμε πλέον το τρίτο έτος της πανδημίας Covid-19 και έχουμε επίσημα από τον Ιανουάριο του 2021 διαθέσιμα τουλάχιστον τέσσερα διαφορετικά εμβόλια στη Δύση και περισσότερα από 10 εγκεκριμένα εμβόλια συνολικά στον πλανήτη. Μαζί με αυτά, έχουμε και ένα υπερενεργό αντιεμβολιαστικό κίνημα, που εκφράζεται με κάθε δυνατό τρόπο σε όλα τα διαθέσιμα social

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη