Παραβιάζοντας τους κανόνες, για καλό σκοπό

​Εγκαινιάστηκε προσφάτως η παιδική χαρά στη μικρή μαρίνα του Ματιού, με τη συμμετοχή των κατοίκων και εκπροσώπων όλων των φορέων και οργανισμών, που βοήθησαν στην ανακατασκευή της.
Χρόνος ανάγνωσης: 
6
'
Οι γυναίκες του Δεσμού με κατοίκους και εκπροσώπους των δημοτικών αρχών και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Είναι ένα από τα άρθρα που δημοσιεύονται στο Παρατηρητήριο για το Μάτι, ένα εγχείρημα της Πρωτοβουλία για τη Δημοσιογραφία, που υποστηρίζεται από το inside story. Το Παρατηρητήριο συστάθηκε προκειμένου να παρακολουθήσει συστηματικά την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά του καλοκαιριού του 2018 στο Μάτι, που άφησε πίσω της περισσότερα από 100 θύματα και μεγάλες υλικές ζημιές. Στόχος του Παρατηρητηρίου είναι να ενισχύσει τη διαφάνεια των διαδικασιών και τη γρήγορη ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων που αναπόφευκτα προκύπτουν. Μέσα από τις παρεμβάσεις που δρομολογεί με άρθρα, δημόσιες εκδηλώσεις και άλλες ενέργειες, το Παρατηρητήριο φιλοδοξεί να εμποδίσει την καθημερινότητα των «μεγάλων ειδήσεων» να περιθωριοποιήσει τα γεγονότα στο Μάτι, να ενεργοποιήσει την τοπική κοινωνία για τα θέματα που την απασχολούν και να διευκολύνει την επικοινωνία με τους φορείς. Την επιμέλεια της έρευνας έχει ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, που ασχολήθηκε συστηματικά με την πυρκαγιά, ενώ την ομάδα συμπληρώνουν επιπλέον δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, σκηνοθέτης, μοντέρ, κ.ά.

Είναι μια δράση που συνεχώς θα εμπλουτίζεται και θα ενημερώνεται. Το υλικό που θα δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα είναι δωρεάν και προσβάσιμο σε οποιονδήποτε για αναπαραγωγή και δημοσίευση, με αναφορά στην πηγή.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.