Μαρινόπουλος: Too big not to fail

Δώδεκα χιλιάδες εργαζόμενοι και δύο χιλιάδες επιχειρήσεις στην κόψη του ξυραφιού. Το inside story παρουσιάζει όλη την πρόταση εξυγίανσης που κατέθεσε στο δικαστήριο η διοίκηση της Μαρινόπουλος καθώς και την πολυσέλιδη συνοδευτική έκθεση του εμπειρογνώμονα, που περιγράφει τα αίτια της κατάρρευσης και το επιχειρηματικό σχέδιο.
Χρόνος ανάγνωσης: 
9
'

Η μητέρα όλων των μαχών για την ούτως ή άλλως προβληματική λειτουργία της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα, του ομίλου Μαρινόπουλου, ξεκινάει σήμερα 1η Ιουλίου 2016. Η τύχη της «Lehman Brothers της Ελλάδας», όπως αποκαλείται το “κανόνι” της Μαρινόπουλος, θα κριθεί από την απόφαση που θα λάβει το δικαστήριο στη δίκη προληπτικών μέτρων, που έχει ζητήσει η διοίκηση της εταιρείας κι έχει προγραμματιστεί για τις 11.00 το πρωί στο κτίριο 5 της οδού Ευελπίδων. Ουσιαστικά η Μαρινόπουλος ζητάει την προστασία του δικαστηρίου από τις ορέξεις των πιστωτών, που θέλουν να κατασπαράξουν την αφερέγγυα εταιρεία, μέχρι τον Νοέμβριο, όταν θα συζητηθεί το κύριο σχέδιο για την εξυγίανσή της. Μέχρι τότε η εταιρεία θα έχει τον χρόνο να διερευνήσει αρκετές εναλλακτικές προτάσεις.

Μια κρίσιμη δίκη

Το inside story παρουσιάζει όλη την πρόταση εξυγίανσης που κατέθεσε στο δικαστήριο η διοίκηση της Μαρινόπουλος και αριθμεί περίπου 101 σελίδες καθώς και την πολυσέλιδη (162 σελίδες) συνοδευτική έκθεση του εμπειρογνώμονα, με τα αίτια της κατάρρευσης και το επιχειρηματικό σχέδιο.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.