Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κείμενο:
anoigmamarinomegalo.jpg

Μαρινόπουλος: Too big not to fail

Δώδεκα χιλιάδες εργαζόμενοι και δύο χιλιάδες επιχειρήσεις στην κόψη του ξυραφιού. Το inside story παρουσιάζει όλη την πρόταση εξυγίανσης που κατέθεσε στο δικαστήριο η διοίκηση της Μαρινόπουλος καθώς και την πολυσέλιδη συνοδευτική έκθεση του εμπειρογνώμονα, που περιγράφει τα αίτια της κατάρρευσης και το επιχειρηματικό σχέδιο.

Η μητέρα όλων των μαχών για την ούτως ή άλλως προβληματική λειτουργία της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα, του ομίλου Μαρινόπουλου, ξεκινάει σήμερα 1η Ιουλίου 2016. Η τύχη της «Lehman Brothers της Ελλάδας», όπως αποκαλείται το “κανόνι” της Μαρινόπουλος, θα κριθεί από την απόφαση που θα λάβει το δικαστήριο στη δίκη προληπτικών μέτρων, που έχει ζητήσει η διοίκηση της εταιρείας κι έχει προγραμματιστεί για τις 11.00 το πρωί στο κτίριο 5 της οδού Ευελπίδων. Ουσιαστικά η Μαρινόπουλος ζητάει την προστασία του δικαστηρίου από τις ορέξεις των πιστωτών, που θέλουν να κατασπαράξουν την αφερέγγυα εταιρεία, μέχρι τον Νοέμβριο, όταν θα συζητηθεί το κύριο σχέδιο για την εξυγίανσή της. Μέχρι τότε η εταιρεία θα έχει τον χρόνο να διερευνήσει αρκετές εναλλακτικές προτάσεις.

Image
20160630_185449.jpg

Μια κρίσιμη δίκη

Το inside story παρουσιάζει όλη την πρόταση εξυγίανσης που κατέθεσε στο δικαστήριο η διοίκηση της Μαρινόπουλος και αριθμεί περίπου 101 σελίδες καθώς και την πολυσέλιδη (162 σελίδες) συνοδευτική έκθεση του εμπειρογνώμονα, με τα αίτια της κατάρρευσης και το επιχειρηματικό σχέδιο.

Ως εμπειρογνώμονας προσλήφθηκε ο ορκωτός ελεγκτής Χρήστος Βλάχος της εταιρείας PKF Ευρωλεγκτική ΑΕ. Το ενδιαφέρον είναι ότι η

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη