Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
12'
Κείμενο:
lukas.jpg

Ο διεκδικητής της ΕΒΖ που συνελήφθη για φόνο

Λίγες εβδομάδες αφότου ο περίφημος σωτήρας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης έχασε οριστικά την ευκαιρία να την αποκτήσει, οργάνωσε σύμφωνα με τις ολλανδικές αρχές τη δολοφονία ενός Γερμανού επιχειρηματία που του χρωστούσε χρήματα. Ο Λούκας Φέκερ, που κάποτε είχε γραφείο μέσα στην ΕΒΖ, βρίσκεται υπό κράτηση και αναμένει τη δίκη του.

Στις 26 Νοεμβρίου 2019, ένας συνάδελφος του Τόμας Σβαρτς ανησύχησε όταν δεν τον είδε στη δουλειά. Θυμόταν καλά ότι ο Γερμανός επιχειρηματίας, που ζούσε στο Νιου Μπέργκεν της Ολλανδίας, σχεδόν πάνω στα σύνορα με τη Γερμανία, του είχε εκμυστηρευθεί ότι πριν λίγες μέρες είχε βρει σπίτι του δύο Αμερικανούς που απαιτούσαν να τους δώσει χρήματα. Όταν αρνήθηκε, τον προειδοποίησαν ότι θα τον δεχόταν επίσκεψη από κάποιον τρίτο, «που δεν θα ήταν τόσο φιλικός». Ο συνάδελφος αποφάσισε να επισκεφτεί το σπίτι του στην οδό Ρέφστρατ για να σιγουρευτεί ότι όλα είναι καλά. Όταν έφτασε στο κεφαλόσκαλο, είδε ότι η πόρτα του σπιτιού ήταν ανοιχτή και στο πόμολο υπήρχαν ίχνη αίματος. Ήταν ώρα να καλέσει την αστυνομία.

Image
cdc383f0-adb4-11eb-86bd-e723fa92322e_web_scale_0.5250596_0.5250597_.jpg
H αστυνομία έξω από το σπίτι του Σβαρτς. [SK-Media]

Ήταν 3:35 μ.μ. Οι αστυνομικοί έφτασαν στις 3:53 και αντίκρισαν ένα μακάβριο θέαμα. Ο 58χρονος Τόμας Σβαρτς βρισκόταν πεσμένος δίπλα στην τραπεζαρία του μέσα σε μια λίμνη αίματος, δεμένος χειροπόδαρα με σύρμα. Είχε βαθιά τραύματα από μαχαίρι στο δεξί χέρι και το δεξί πόδι, σοβαρά τραύματα στην πλάτη, πολλά σπασμένα πλευρά. Κάποιος τον είχε χτυπήσει τόσο άσχημα που του είχε σπάσει τη σπονδυλική στήλη. Όμως το θανάσιμο χτύπημα ήταν σίγουρα η βαθιά τομή στον λαιμό, από άκρη ως άκρη, που είχε

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη