Οι χάκερς που θέλουν να ανατρέψουν μια δικτατορία

Μια μικρή ομάδα από κυβερνο-αντάρτες βρίσκεται πίσω από τη μεγαλύτερη παραβίαση κυβερνητικού δικτύου υπολογιστών που έχει συμβεί ποτέ. «Κάνουμε ηθικό χάκινγκ», λένε στο inside story οι Λευκορώσοι χάκερς, που έχουν αποστολή τους να ανατρέψουν την τελευταία δικτατορία της Ευρώπης.
Χρόνος ανάγνωσης: 
10
'
Screenshot από το βίντεο με το οποίο οι Cyber Partisans ανακοίνωσαν την παραβίαση της βάσης δεδομένων της Αστυνομίας. [Belarusian Cyber Partisans]

Στις αρχές του μήνα οι Λευκορώσοι πολίτες απέκτησαν πρόσβαση σε έναν κατάλογο που περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία για τα πολυτελή ακίνητα που έχουν στην ιδιοκτησία τους τα στελέχη της κυβέρνησης, οι αξιωματούχοι και τα μέλη του περιβάλλοντος του προέδρου της χώρας Αλεξάντρ Λουκασένκο. Λεπτομερείς χάρτες, φωτογραφίες των ακινήτων, καθώς και λεπτομέρειες γύρω από το πώς αυτά αποκτήθηκαν, περιλαμβάνονται σε μια κρατική βάση δεδομένων την οποία παραβίασε μια ομάδα από χάκερς που είναι γνωστοί ως Belarusian Cyber Partisans. Αλλά αυτή ήταν μόνο η πιο πρόσφατη εμφάνισή τους.

Στα μέσα του περασμένου Ιουλίου, το υπουργείο Εσωτερικών της Λευκορωσίας εξέδωσε μία ανακοίνωση με την οποίαν ενημέρωνε τους πολίτες ότι οι υπηρεσίες του θα παρέμεναν για μερικές ημέρες εκτός λειτουργίας, καθώς το δίκτυο αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα που οφείλονταν σε ένα «ασυνήθιστο κύμα καύσωνα». Θα χρειαζόταν, είπαν, τουλάχιστον επτά ημέρες μέχρι να καταφέρουν να αποκαταστήσουν τις βλάβες που είχαν προκληθεί.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Ετήσια συνδρομή μόνο με 60€ 40€. Κάνε τώρα εγγραφή.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.