Λαχανόκηποι στο κέντρο της πόλης

Μύρισε εξοχή στα μπαλκόνια και τις ταράτσες της Αθήνας, αφού δεν είναι λίγοι όσοι αποφασίζουν να καλλιεργήσουν στο σπίτι τους λαχανικά, φρούτα και μυρωδικά προκείμενου να εξασφαλίσουν μέσα στην κρίση τα απαραίτητα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Χρόνος ανάγνωσης: 
4
'

Πενία τέχνας κατεργάζεται και ο ελαιοχρωματιστής Βασίλης Ντάγκας, όταν είδε τη δουλειά του να μειώνεται δραματικά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης άρχισε να σερφάρει στο Διαδίκτυο, αναζητώντας μία διέξοδο. Έτσι, ήλθε σε επαφή με την κοινότητα Πελίτι, μια ομάδα που δραστηριοποιείται στο Παρανέστι της Δράμας και φροντίζει για τη συλλογή, διατήρηση και διάδοση των σπόρων των παραδοσιακών ποικιλιών λαχανικών, φρούτων και οσπρίων.

Ο κ. Ντάγκας ξεκίνησε να αλληλογραφεί με κάποια μέλη της κοινότητας, που του δώρισαν μερικούς σπόρους. Τότε αποφάσισε να καλλιεργήσει ο ίδιος στο μπαλκόνι του ορισμένες ποικιλίες λαχανικών και αρωματικών φυτών, για να καλύψει μέρος των αναγκών της οικογενείας του. Η ανάγκη εξελίχτηκε τελικά σε μια μεγάλη αγάπη. Τώρα περνά τις ώρες του στο αστικό του μποστάνι και προμηθεύει τους φίλους με τα προϊόντα του.

Τον συναντήσαμε στο σπίτι του στου Ζωγράφου. Το μπαλκόνι και η κοινόχρηστη ταράτσα της πολυκατοικίας μας επιφύλαξαν πολλές εκπλήξεις.

Αστικοί λαχανόκηποι

Ο κ. Ντάγκας δεν είναι μόνος του. Τελευταία, σε αρκετές αστικές περιοχές της Ελλάδας αντικρίζουμε ένα ασυνήθιστο θέαμα: Έλληνες πολίτες και μετανάστες μαζί καλλιεργούν τα μποστάνια τους, μιαν ανάσα από την είσοδο της πολυκατοικίας τους και με μουσική υπόκρουση τους ήχους της κίνησης των αυτοκινήτων.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.