Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κείμενο:
Διασωθέντες πρόσφυγες και μετανάστες πάνω σε βάρκα, στη νοτιοδυτική Κρήτη στις 22 Νοεμβρίου 2022.
Διασωθέντες πρόσφυγες και μετανάστες στη νοτιοδυτική Κρήτη στις 22 Νοεμβρίου 2022. [Costas Metaxakis/AFP]

Το κύμα της μετανάστευσης φουσκώνει

Η πληρότητα των δομών μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 35% το πρώτο επτάμηνο του έτους. Κάποιοι λένε πως οι φύλακες των συνόρων σε στεριά και θάλασσα είναι λιγότερο αποφασιστικοί μετά το ατύχημα της Πύλου. Αλλά οι αριθμοί μιλούν άλλη γλώσσα.
Διασωθέντες πρόσφυγες και μετανάστες στη νοτιοδυτική Κρήτη στις 22 Νοεμβρίου 2022. [Costas Metaxakis/AFP]

Ο Άγγελος Νεστορίδης, από τους διακεκριμένους ποινικολόγους της Βόρειας Ελλάδας, υπερασπίζεται έναν από τους πέντε αστυνομικούς της ειδικής αστυνομικής δύναμης, που συνελήφθησαν μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων με την κατηγορία ότι χρηματίζονταν για να «περνούν» μόνο όσους μετανάστες ή πρόσφυγες ήταν στο πελατολόγιό τους. Πριν από μερικές ημέρες, ο Νεστορίδης έγραψε στη σελίδα του στο Facebook τα παρακάτω:

«Δεν ήμουν, ούτε σκοπεύω να γίνω συνωμοσιολόγος, πλην όμως και με αφορμή την έξαρση των μεταναστευτικών ροών τους τελευταίους 3 μήνες, θέλω να αναπτύξω μερικές σκέψεις μου. Την 30.5.23 προφυλακίζονται 5 άτομα της ειδικής ομάδας συνοριοφυλακής ΤΣΦ Διδ/χου, η οποία ήταν μια ομάδα από τις πλέον έμπειρες στην καταστολή και σύλληψη διακινητών με δράση πάνω από 10 χρόνια, με 30-40 εύφημες μνείες ο καθένας. Η βασική κατηγορία που τους βαρύνει είναι η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και προήλθε μετά από “ανώνυμη” καταγγελία που έγινε στη Δ/νση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι η “ανώνυμη” καταγγελία προήλθε από Μ.Κ.Ο που δραστηριοποιείται στον Έβρο και δεν είχε ιδιαίτερη “συμπάθεια” στη συγκεκριμένη ειδική ομάδα. Με αυτά και μ' αυτά προφυλακίστηκαν

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη