Ποιος πληρώνει για την ανακύκλωση;

Το inside story ανοίγει τον φάκελο της ανακύκλωσης. Στο πρώτο άρθρο μας εξηγούμε ποιος (πρέπει να) πληρώνει για τα ανακυκλώσιμα υλικά.
Χρόνος ανάγνωσης: 
7
'
Εργάτες ξεχωρίζουν πλαστικά απόβλητα πριν το τρίψιμο και τον καθαρισμό τους, σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Γαλλία. [Thierry Zoccolan/AFP]

Το φθινόπωρο του 2018 η Κομισιόν απέστειλε σε μία σειρά από ευρωπαϊκούς θεσμούς μία έκθεση, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα κινδυνεύει, μαζί με άλλες 13 χώρες της ΕΕ, να μην πετύχει μέχρι το 2020 τον στόχο του 50% στην ανακύκλωση των αστικών αποβλήτων, δηλαδή των απορριμμάτων που παράγουμε καθημερινά ως πολίτες. Το σχετικό έγγραφο της Επιτροπής ανέφερε ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται –μαζί με την Κύπρο, τη Σλοβακία και τη Σουηδία– στις χώρες που κινδυνεύουν να μην πετύχουν ούτε τον στόχο του 70% στην προετοιμασία για επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των αποβλήτων που παράγουν τα νοικοκυριά, μέχρι το 2020. «Η πλήρης εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας είναι αναγκαία [...] αν η ΕΕ θέλει να απολαύσει τα περιβαλλοντικά και οικονομικά πλεονεκτήματα της κυκλικής οικονομίας και να ανταγωνιστεί επιτυχώς σε έναν κόσμο με όλο και μειούμενες πρώτες ύλες», σημείωσε η Επιτροπή.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.