Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
9'
Κείμενο:
tiktok.jpg

Τα κορίτσια του TikTok

Το «έγκλημα» της Χανίν και της Μαουάντα ήταν ότι ανέβαζαν χορευτικά βίντεο στα σόσιαλ μίντια. Γιατί καταδικάστηκαν σε τόσο βαριές ποινές φυλάκισης ακόμη και για τα δεδομένα της Αιγύπτου; Η δικηγόρος Γιασμίν Χοσάμ ελ Ντιν εξηγεί στο inside story.

Το τελευταίο βίντεο που η Χανίν Χοσάμ ανέβασε στα σόσιαλ μίντια την δείχνει να εκλιπαρεί τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ ελ Σίσι για έλεος. «Η κόρη σας πεθαίνει, κύριε πρόεδρε. Η κόρη σας πεθαίνει, ορκίζομαι στον Θεό. Κράτησα την ψυχραιμία μου ώστε να μπορέσω να μιλήσω και να ζητήσω τη βοήθεια του Προέδρου και του λαού», λέει η 20χρονη ανάμεσα σε αναφιλητά. «Έχω αδικηθεί, δεν έκανα τίποτε, κυριολεκτικά πεθαίνω. Σώστε με. Μετά την ετυμηγορία η μητέρα μου θα πάθει εγκεφαλικό».

Λίγες ώρες αργότερα, η Χανίν συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή, για να εκτίσει την ποινή της. Η νεαρή γυναίκα, φοιτήτρια Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου, καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη, καθώς κρίθηκε ένοχη για τράφικινγκ και ενθάρρυνση των νεαρών γυναικών σε σεξουαλικές πράξεις. Για τα ίδια αδικήματα κρίθηκε ένοχη, και καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξη η 23χρονη Μαουάντα Αλ Άνταμ. Η διαφορά των τεσσάρων ετών στην ποινή των δυο γυναικών έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Χανίν δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, ενώ η Μαουάντα ήταν ήδη υπό κράτηση.

Η περιπέτεια των δυο νεαρών γυναικών, που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, δεν δείχνει –για την ώρα τουλάχιστον– να συγκινεί τον αιγύπτιο Πρόεδρο. Αλλά

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη