Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
5'
Κείμενο:
karekla.jpg

Το κορίτσι-θαύμα της κυβέρνησης

Η Στεφανία Γεωργακάκου-Κουτσονίκου είναι 32 χρονών. Και έχει καταφέρει πολλά, για την ηλικία της. Εκτός από εκπρόσωπος του δημοσίου στην Τράπεζα Αττικής είναι πλέον και διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας. Όλα αυτά, με εμπειρία στη μουσική –παίζει φλάουτο– και τη διδασκαλία σε Αλληλέγγυο Φροντιστήριο στο Αιγάλεω. Δίδαξε για έναν χρόνο και στο Λονδίνο, όπου μελετούσε για το διδακτορικό που δεν ολοκλήρωσε ποτέ.

Με αφορμή τα γεγονότα γύρω από την Attica Bank, κάποιοι αναρωτήθηκαν ποιαν ακριβώς δουλειά κάνει ο εκπρόσωπος του ελληνικού δημοσίου στο διοικητικό συμβούλιο μιας τράπεζας, και γιατί στην περίπτωση αυτή δεν άσκησε αποτελεσματικότερο έλεγχο. Το ίδιο ερώτημα είχε διατυπωθεί παλαιότερα, επί άλλων κυβερνήσεων, και είχε διαπιστωθεί (σε ρεπορτάζ του γράφοντος στην Ελευθεροτυπία) ότι ο ρόλος των εκπροσώπων είναι διακοσμητικός, αφού δεν κάνουν τη δουλειά που έχουν αναλάβει, αλλά δημόσιες σχέσεις. Παρόλα αυτά, για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών εισπράττουν διόλου ευκαταφρόνητα ποσά.

Στην περίπτωση της Τράπεζας Αττικής, ενδιαφέρον έχει να διαπιστωθεί εάν ειδικότερα ο εκπρόσωπος του δημοσίου αντελήφθη τον προβληματικό τρόπο λειτουργίας της τράπεζας συνολικά και της διοίκησής της ειδικότερα. Εάν δηλαδή υπέπεσαν στη αντίληψή του κάποια από τα ευρήματα που εντόπισε ο κοινός έλεγχος που διεξήχθη από ομάδα της Τραπέζης της Ελλάδος και του Ευρωπαϊκού Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) και τα οποία αναφέρονται στο σχετικό πόρισμα που επιδόθηκε στη Bουλή και θα πάρει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα.

Εδώ να κάνουμε μία παρένθεση και να θυμίσουμε ότι στο διοικητικό

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη