Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
User link
Profile picture for user athanasopoulou
Δήμητρα Αθανασοπούλου
cegglenti.jpg
Σκηνή από το ντοκιμαντέρ του Μάρκου Γκαστίν «Μέχρι τη Θάλασσα».

Μέσα στην Κλινική Αποκατάστασης του ΚΑΤ

Ο κινηματογραφιστής Μάρκο Γκαστίν πέρασε πολλούς μήνες μαζί με ανθρώπους με αναπηρίες στην Κλινική Φυσικής Αποκατάστασης του ΚΑΤ, όπου κατέγραψε με λεπτομέρεια τις διακυμάνσεις της ψυχικής κατάστασης των ηρώων του.
Σκηνή από το ντοκιμαντέρ του Μάρκου Γκαστίν «Μέχρι τη Θάλασσα».

Οι άνθρωποι που χάνουν αιφνίδια την αυτονομία τους σε σωματικό επίπεδο έρχονται αντιμέτωποι με μία πρόκληση ζωτικής σημασίας: να μην είναι ανάπηροι στο πνεύμα και στη καρδιά, όπως στο σώμα.

Μέχρι να κατακτήσουν αυτόν τον στόχο –συμβουλή του Στίβεν Χόκινγκ– διανύουν μια διαδρομή που θέτει σε δοκιμασία τα όρια της ανθρώπινης αντοχής, κυρίως μέσα στα κέντρα αποκατάστασης μυοσκελετικών και νευρολογικών παθήσεων όπου ζουν το πρώτο διάστημα της νέας φάση της ζωής τους.

Image
rgrigoris_by_the_sea.jpg

Ο κινηματογραφιστής Μάρκο Γκαστίν, ο οποίος πέρασε μήνες μέσα στην Κλινική Φυσικής Αποκατάστασης του ΚΑΤ, κατέγραψε κάθε ανεπαίσθητη κίνηση των μελών του σώματος των ηρώων του και κάθε διακύμανση της ψυχικής τους κατάστασης. Οι κάμερές του στήθηκαν με διακριτικότητα μέσα σε θαλάμους ασθενών και στα γραφεία γιατρών, για να αποτυπώσουν την πολύμηνη πάλη των ασθενών και των δικών τους ανθρώπων.

Πώς γεφυρώνεται η απόσταση ανάμεσα στην άρνηση και την αποδοχή μιας νέας βίαιης συνθήκης, που καθιστά ανήμπορο έναν άνθρωπο να σταθεί στα πόδια του;

Ο Γρηγόρης, ο Άγης και ο Βασίλης είναι οι πρωταγωνιστές του «Μέχρι τη Θάλασσα», ενός

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη