Ένας στους τέσσερις εκπαιδευτικούς λείπει ακόμα από τις τάξεις

Πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το υπουργείο Παιδείας δήλωνε έτοιμο για την πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικών. Ενάμιση μήνα μετά τα κενά σε όλη τη χώρα παραμένουν, με εκατοντάδες ώρες διδασκαλίας χαμένες, ακόμα και για πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.
Χρόνος ανάγνωσης: 
7
'
[Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi]

Μεγάλωσα στην Νέα Φιλαδέλφεια, όπου πριν από περίπου μια δεκαετία ολοκλήρωσα την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σε σύγκριση με τα Λύκεια της ευρύτερης περιοχής, το 1ο ΓΕΛ Ν. Φιλαδελφείας όπου φοίτησα είχε πάντα τη φήμη του «σκληρού» σχολείου.

Αυτό σημαίνει πως όταν ερχόταν η ώρα για τη φοίτηση στην 1η Λυκείου, μαθητές που ήθελαν να περάσουν τις τάξεις δίχως να δυσκολευτούν τρομερά επέλεγαν τα άλλα Λύκεια της περιοχής, τη στιγμή που, από την άλλη, γονείς μαθητών όχι μόνο από τα γειτονικά σχολεία, αλλά κι εκείνα κοντινών Δήμων, που ήθελαν τα παιδιά τους να μείνουν προσηλωμένα στο διάβασμα και να μην «ξεστρατίσουν» στην πορεία, τα έγραφαν στο δικό μας.

Ούτε καταλήψεις κάναμε συχνά: ακόμη και στις μεγάλες κινητοποιήσεις του 2008, όταν τον Δεκέμβριο δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, το σχολείο μας έμεινε κλειστό για μικρότερο διάστημα σε σχέση με τα υπόλοιπα της περιοχής, ενώ όταν προέκυψαν ζητήματα όπως η διαμόρφωση μιας μικρής αποθήκης σε λειτουργική (;) αίθουσα διδασκαλίας και η μακροχρόνια φοίτηση μαθητών σε κοντέινερ που στήθηκαν στο προαύλιο, δεν πραγματοποιήθηκε καμία κινητοποίηση.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.