Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
13'
Κείμενο:
uberride.jpg
[BeyondDC/Flickr]

Τι μάθαμε από την καταδίκη των δύο οδηγών της Uber

Οι πρώτοι δύο από τους δέκα συλληφθέντες οδηγούς εταιρειών που συνεργάζονται με την Uber καταδικάστηκαν. Στη διάρκεια της δίκης, η πλευρά της υπεράσπισης παρουσίασε μια πραγματικότητα, όσον αφορά τη λειτουργία της εφαρμογής, που αν μη τι άλλο ξαφνιάζει όποιον την έχει χρησιμοποιήσει.
[BeyondDC/Flickr]

«Θέατρο του παραλόγου»: έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς αυτά που ακούστηκαν από την πλευρά της υπεράσπισης των δύο οδηγών της Uber, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στο Β’ Αυτόφωρο Μονομελές. Οι δύο οδηγοί –οι πρώτοι που δικάστηκαν από τους συνολικά δέκα συλληφθέντες στις 2 Μαρτίου– κρίθηκαν ένοχοι για άμεση συνέργεια σε κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα υποκλοπή μεταφορικού έργου, αφού το δικαστήριο διαπίστωσε πως το επίμαχο βράδυ τα οχήματά τους δεν χρησιμοποιήθηκαν για μίσθωση σύμφωνα με τον οριζόμενο από την νομοθεσία τρόπο.

Με δύο λόγια

Οι δύο οδηγοί της Uber που δικάστηκαν την περασμένη Παρασκευή δεν κατάφεραν να πείσουν την έδρα για το νόμιμο των πράξεών τους. Οι ίδιοι βέβαια είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης, αφού πρόκειται για πολύ χαμηλά αμειβόμενους υπαλλήλους ελληνικών εταιρειών, οι οποίες διαθέτουν οχήματα και συνεργάζονται με την Uber για την εκμετάλλευσή τους. Όμως στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκε εκπρόσωπος της πλατφόρμας, παρά μόνο μία δικηγόρος που εκπροσώπησε και τους δύο οδηγούς –παρότι υπάλληλοι διαφορετικών εταιρειών– με τη βοήθεια ενός επίσης κοινού μάρτυρα. Οι ισχυρισμοί της υπεράσπισης είχαν μεγάλο ενδιαφέρον, καθότι «ξετύλιξαν» έναν

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη