Κάνοντας σχέση «ριμπάουντ»: όταν ψάχνεις την αγάπη για παρηγοριά

Είναι τόσο κακό να αναζητάς τον έρωτα αμέσως μετά το τέλος μιας μεγάλης σχέσης;
Χρόνος ανάγνωσης: 
6
'
[Tim Mossholder/Unsplash]

Ποιος είναι ο σωστός χρόνος για να ξεκινήσετε μια νέα ρομαντική σχέση μετά τη διάλυση της προηγούμενης; Υπάρχουν κάποιοι δημοφιλείς «κανόνες», όπως αυτός που λέει ότι πρέπει να περιμένετε τον μισό χρόνο από αυτόν που διάρκεσε η προηγούμενη σχέση. Ένας άλλος λέει να περιμένετε έναν μήνα για κάθε χρόνο της τελευταίας σχέσης, προτού ξεκινήσετε πάλι να βγαίνετε ραντεβού. Αλλά ξεχάστε τα μαθηματικά – ίσως το μήκος ή η σοβαρότητα της τελευταίας σχέσης είναι το κλειδί, και οι πιο βαθιές και σοβαρές σχέσεις πρέπει να ακολουθούνται από ένα μεγαλύτερο διάλειμμα. Ή ίσως πρέπει να αρχίζετε ξανά τα ραντεβού όποτε «νιώθετε» έτοιμοι.

Τι γίνεται όμως αν κάποιος νιώθει έτοιμος μόλις μία εβδομάδα μετά τον χωρισμό; Είναι πραγματικά έτοιμος ή γελιέται; Οι περισσότεροι θα συμφωνούσαν ότι μια εβδομάδα δεν είναι αρκετός χρόνος για να επιστρέψουν στα ραντεβού και ότι το να εμπλακεί κανείς με ένα νέο άτομο τόσο γρήγορα αποτελεί μια σχέση «ριμπάουντ» ή, αλλιώς, μια σχέση «ανάκαμψης».

Τι είναι το ριμπάουντ;

Το «ριμπάουντ» τείνει να θεωρείται κακή λέξη. Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι οι άνθρωποι χρειάζονται χρόνο για να θεραπεύσουν τις πληγές τους και να καταλάβουν ποιοι είναι ως ανεξάρτητα, ελεύθερα άτομα, ώστε να μπορούν να κάνουν μια καθαρή αρχή στην επόμενη σχέση τους και να μην επαναλάβουν τα ίδια λάθη. Εάν δεν περιμένουν αρκετό καιρό, κινδυνεύουν να εμπλέξουν τον εαυτό τους και τον νέο τους σύντροφο σε μια περίπλοκη και ανθυγιεινή δυναμική. Ή υπάρχει η άποψη ότι οι άνθρωποι κάνουν σχέσεις ανάκαμψης για τους λάθος λόγους, όπως είναι η ανάγκη να ξεφύγει η προσοχή τους από τον πόνο του χωρισμού, ή η επιθυμία να εκδικηθούν τον/την πρώην.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.