Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
6'
Κατηγορία:
Tags:
cerebound.jpg
[Tim Mossholder/Unsplash]

Κάνοντας σχέση «ριμπάουντ»: όταν ψάχνεις την αγάπη για παρηγοριά

Είναι τόσο κακό να αναζητάς τον έρωτα αμέσως μετά το τέλος μιας μεγάλης σχέσης;
[Tim Mossholder/Unsplash]

Ποιος είναι ο σωστός χρόνος για να ξεκινήσετε μια νέα ρομαντική σχέση μετά τη διάλυση της προηγούμενης; Υπάρχουν κάποιοι δημοφιλείς «κανόνες», όπως αυτός που λέει ότι πρέπει να περιμένετε τον μισό χρόνο από αυτόν που διάρκεσε η προηγούμενη σχέση. Ένας άλλος λέει να περιμένετε έναν μήνα για κάθε χρόνο της τελευταίας σχέσης, προτού ξεκινήσετε πάλι να βγαίνετε ραντεβού. Αλλά ξεχάστε τα μαθηματικά – ίσως το μήκος ή η σοβαρότητα της τελευταίας σχέσης είναι το κλειδί, και οι πιο βαθιές και σοβαρές σχέσεις πρέπει να ακολουθούνται από ένα μεγαλύτερο διάλειμμα. Ή ίσως πρέπει να αρχίζετε ξανά τα ραντεβού όποτε «νιώθετε» έτοιμοι.

Τι γίνεται όμως αν κάποιος νιώθει έτοιμος μόλις μία εβδομάδα μετά τον χωρισμό; Είναι πραγματικά έτοιμος ή γελιέται; Οι περισσότεροι θα συμφωνούσαν ότι μια εβδομάδα δεν είναι αρκετός χρόνος για να επιστρέψουν στα ραντεβού και ότι το να εμπλακεί κανείς με ένα νέο άτομο τόσο γρήγορα αποτελεί μια σχέση «ριμπάουντ» ή, αλλιώς, μια σχέση «ανάκαμψης».

Τι είναι το ριμπάουντ;

Το «ριμπάουντ» τείνει να θεωρείται κακή λέξη. Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι οι άνθρωποι χρειάζονται χρόνο για να θεραπεύσουν τις πληγές τους και να καταλάβουν ποιοι είναι ως ανεξάρτητα, ελεύθερα

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη