Η ζωή και ο θάνατος του Τζέφρι Έπστιν

Λίγο πριν γραφτεί ο επίλογος της ιστορίας του, ο παιδόφιλος δισεκατομμυριούχος κατάφερε να ξεφύγει από τη δικαιοσύνη όχι για πρώτη, αλλά σίγουρα για τελευταία φορά.
Χρόνος ανάγνωσης: 
7
'
Μέλος της ομάδας Hot Mess διαδηλώνει έξω από τη φυλακή Metropolitan Correction Center της Νέας Υόρκης, απαιτώντας να απαγγελθούν στον Έπστιν πιο βαριές κατηγορίες, 8 Ιουλίου 2019. [Stephanie Keith/Getty Images North America/AFP]

Από την αρχή της σταδιοδρομίας του, ως καθηγητής μαθηματικών χωρίς πτυχίο σε πανάκριβο ιδιωτικό σχολείο του Μανχάταν, μέχρι την κορύφωσή της ως μυστηριώδης σύμβουλος βαθύπλουτων επιχειρηματιών και πανίσχυρων πολιτικών, ο Τζέφρι Έπστιν λειτουργούσε με τη βεβαιότητα ότι οι κανόνες που ίσχυαν για όλους τους ανθρώπους δεν ίσχυαν και γι’ αυτόν. Πριν από δέκα μόλις χρόνια, κατάφερε να εκτίσει μια εξοργιστικά μικρή ποινή, παρά το γεγονός ότι οι αρχές είχαν συγκεντρώσει άπειρα στοιχεία που αποδείκνυαν ότι αποπλανούσε και κακοποιούσε συστηματικά ανήλικα κορίτσια στην έπαυλή του στο Παλμ Μπιτς αλλά και στο ιδιωτικό του νησί στην Καραϊβική. Παρά τις προσπάθειες των θυμάτων και των αρχών να τον φέρουν αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη, παρέμενε σχεδόν στο απυρόβλητο για χρόνια, μέχρι τη σύλληψή του τον Ιούλιο του 2019. Στις 10 Αυγούστου, όλα δείχνουν πως ο 66χρονος Έπστιν προτίμησε να δώσει τέλος στη ζωή του αντί να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του, στην τελευταία του, μακάβρια «απόδραση», όταν τα θύματά του ήταν πια πολύ κοντά στη δικαίωση κι εκείνος κινδύνευε με φυλάκιση 45 ετών.

Θέλεις να συνεχίσεις; Γίνε τώρα συνδρομητής

Eίσαι ήδη συνδρομητής; Συνδέσου εδώ

Eπίλεξε συνδρομή

Η ανεξάρτητη ερευνητική δημοσιογραφία, χωρίς διαφημίσεις, απαιτεί χρόνο, χρήματα και κόπο.
Πιστεύουμε όμως οτι αυτός είναι ο μόνος δρόμος, και ελπίζουμε να μοιράζεσαι την οπτική μας.

Ετήσια

€60 ανά έτος Γράψου τώρα
Κερδίζεις €12

Μηνιαία

€6 ανά μήνα Γράψου τώρα

Αν όλοι όσοι διάβαζαν τα άρθρα μας, μας στήριζαν το μέλλον μας θα ήταν ασφαλέστερο.

Θέλεις να γνωριστούμε καλύτερα πρώτα;

Γράψου εδώ για να σου στέλνουμε ένα επιλεγμένο άρθρο την εβδομάδα δωρεάν.

Σας πείσαμε; Εμείς σας θέλουμε μαζί μας!
Χωρίς τους υποστηρικτές μας
δεν μπορούμε να υπάρχουμε.